Ana Sayfa     Politika   |   Güncel   |   Ekonomi   |   Kültür Sanat   |   Spor   |   Teknoloji   |   Sağlık   |   Çevre   |   Telekulak   |   Astroloji   |   Sektörel   |   Dosya
Röportajlar     |     Resmi İlan     |     Yazarlar    |     Galeri
Ana Sayfaya Dön Spor Kategorisi Diğer Haberleri
Golfçüler yurttan çıkacak
13 Şubat 2012 Pazartesi , 13:03
Antalya'daki yetiştirme yurtlarında, çevre ilçe ve köylerdeki maddi durumu iyi olmayan ailelerden seçilen 80 çocuk, National Golf Kulübü'nde golf eğitimi alıyor

 

 

National Golf Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Göktuna, National Golf Kulübü'nde düzenlediği basın toplantısında, Antalya'daki yetiştirme yurtlarında kalan yaşları 7-16 arasındaki 13 çocukla birlikte çevre ilçe ve köylerdeki toplam 80 çocuğa golf eğitimi verdiklerini söyledi.  Golfu daha geniş kitlelere yaymak ve vizyon sahibi, donanımlı, eğitimli sporcuların yetişmesini sağlamak amacıyla her yıl başta Antalya Yetiştirme Yurdu olmak üzere çevredeki ilçe ve köylerde yetenekli öğrenci taraması yaptıklarını kaydeden Göktuna, başarılı gördüklerini kulübe dahil ettiklerini belirtti.

Bu dönem 13'ü yetiştirme yurdundan olmak üzere 80 öğrencinin kulüp kapsamındaki eğitim çalışmalarına katıldığını dile getiren Göktuna, çocuklara sadece golf eğitimi vermediklerini, yabancı dil ve görgü kuralları gibi bir çok konuda profesyonel eğitimcilerden ders verildiğini kaydetti. Kulüp bünyesinde yer alan çocukların uzman doktorlar ve spor diyetisyenleri tarafından sürekli kontrol edildiğini söyleyen Göktuna, çocukların hafta sonu ve diğer tatil günlerini golf oynayarak geçirdiklerini söyledi. Bu uygulamanın yaklaşık 5 yıldır devam ettiğini dile getiren Göktuna, ''Burada yetiştirdiğimiz sporcular milli takıma aday oluyor. Şu anda biri kız 4 çocuğumuz uluslararası turnuvalarda Türkiye'yi temsil etme hakkına sahip oldu. Yaptığımız çalışmalarla golftaki milli sporcularımızın sayısını daha da artıracağız'' diye konuştu.

   

Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası

Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası'nın Türkiye ayağının 10-13 Mayıs'ta National Golf Kulübü'nde gerçekleştirileceğini ifade den Göktuna, turnuvaya 30 ülkeden 126 profesyonel kadın golfçunun katılacağını bildirdi. Dünyanın en prestijli müsabakalarından birisinin Türkiye'de organizasyonunu üstlenmekten gurur duyduklarını söyleyen Göktuna, ''Ülkemiz, uluslararası arenada bu turnuvalar sayesinde bilinirliğini arttıracak ve sesimizi daha fazla golf severlere duyuracak'' dedi. Göktuna, turnuvanın golf turizmine de katkı sağlayacağını bildirdi.

   

Kriz olumsuz etkiliyor

   

National Golf Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Göktuna, küresel krizden dolayı Türkiye'ye gelen golf turistin geçen yıllara göre daha az olduğunu belirtti. İspanya, Portekiz gibi Avrupa ülkelerinin otel fiyatlarını düşürmek zorunda kaldıklarını dile getiren Göktuna, bu doğrultuda tur operatörlerinin o ülkelere yöneldiklerini söyledi. Ayrıca Türkiye'de kış mevsiminin sert geçtiğini ve yoğun yağışlardan etkilenen golf sahalarının kapandığını ileri süren Göktuna, ''Temkinli olarak bu piyasayı canlı tutmamız için paket programlarında indirim yapmamız ve yabancı turisti geri getirmemiz lazım. Bir ya da iki tane golf sahası bulunan Yunanistan, otel fiyatlarını düşürerek Türkiye'ye ciddi rakip oldu'' dedi.

 

 

Bu haber toplam (855) defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
 
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.


Bu Habere Yorum yapılmamış ilk yorum yazan siz olun!

  
Bu Haberi paylaşın
 
 
FİDANLARIN KIRILDIĞI ZAMANLAR - FİDANLARIN KIRILDIĞI ZAMANLAR
Esref Ural
YETMEYECEK KÖFTELER - YETMEYECEK KÖFTELER
Ahmet Özmen
İPİMİZİ ÇEKİYORUZ… - İPİMİZİ ÇEKİYORUZ…
Binali Efe
Tarım alanlarının imara açılması - Tarım alanlarının imara açılması
Abdullah Yalçın
TARİHE NOT DÜŞMEK! - TARİHE NOT DÜŞMEK!
Yaman Çağrı Doryan
Türel-Tütüncü-Çavuşoğlu - Türel-Tütüncü-Çavuşoğlu
Yunus Erdoğan
Gazetecilik ve Nedim Şener - Gazetecilik ve Nedim Şener
Engin Korkmaz
SIFIR ÇEKEN ÖĞRENCİ DEĞİL İKTİDAR - SIFIR ÇEKEN ÖĞRENCİ DEĞİL İKTİDAR
Aydın Yavuz
Tüm Yazarlarımız
  • BUGÜN
  • DÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
Antalya şehiriçi trafiğinden memnun musunuz?

Fikrim yok
Hayır
Kararsızım
Evet
Işık süresi çok uzun

Ana Sayfa   |   Politika   |   Güncel   |   Ekonomi   |   Kültür Sanat   |   Spor   |   Teknoloji   |   Sağlık   |   Çevre   |   Telekulak   |   Astroloji   |   Sektörel   |   Dosya   |   Röportajlar   |   Resmi İlan   |  
E-Gazete (aboneler için)   |   İletişim  |   Reklam Seçenekleri  |   Künye
Tüm Hakları Saklıdır © 2000-2011
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Yazılım & Tasarım : Akdeniz internet