Ana Sayfa     Politika   |   Güncel   |   Ekonomi   |   Kültür Sanat   |   Spor   |   Teknoloji   |   Sağlık   |   Çevre   |   Telekulak   |   Astroloji   |   Sektörel   |   Dosya
Röportajlar     |     Resmi İlan     |     Yazarlar    |     Galeri
Ana Sayfaya Dön Telekulak Kategorisi Diğer Haberleri
Fikret Gülcü istifa etti
03 Ekim 2011 Pazartesi , 13:42
Kulis haberleri her gün burada

 

Gazeteci meslektaşımız Fikret Gülcü, CHP İl Başkanı Basın Danışmanlığı görevinden istifa etti. Basın kuruluşlarına çektiği mesajda, 18 ay süren basın danışmanlığı görevinden 30 Eylül 2011 tarihi itibariyle istifa ettiğini duyuran Gülcü, “18 aydır devam eden görev sürem boyunca katkılarından ve desteklerinden dolayı tüm gazeteci arkadaşlarıma ve büyüklerime teşekkür ediyorum.” ifadelerini yer verdi. CHP’li yöneticiler en azından başka bir basın danışmanı buluncaya kadar Gülcü’den, görevine devam etmesini rica etmişler ama sonuç değişmemiş. Uzun yıllar VTV televizyon kanalında çalışan Gülcü’ye meslek yaşamının bundan sonraki evrelerinde de başarılar diliyoruz. CHP’de Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Binali Efe, Gülcü’nün istifasının ardından uygun birini basın danışmanı olarak görevlendirmek için arayışa başlamış.

Yerel parlamento devre dışı

İl Genel Meclisi’nin 4 CHP’li üyesi Halil Kula, Gülsüm Özer, Mehmet Demir ve Mehmet Özen’in yaptıkları yazılı bir açıklama ile Meclisten geçen yatırım programına İl Özel İdaresi’nin uymadığını iddia etmesi bir hayli ilginç. Zira,5032 Sayılı Kanun’da İl Genel Meclisi’nden geçen yatırım bütçesinin uygulanması İl Özel İdaresi’nin görevi. Yani İl Özel İdaresi öyle kafasına göre bir köye asfalt dökeyim ötekine dökmemeyim veya falan köye su deposu yapayım, şu köye yapmamayım diyemez.  Ama CHP’li üyelerin yaptığı açıklamaya göre durum biraz farklı. CHP’li üyeler, il başkanlarından ya da milletvekillerinden gelen hatıra binaen taleplerin yerine getirilirken, yatırım programında olan işlerin aksatıldığını ileri sürüyor. “İl başkanları ve milletvekilleri” ifadelerinden yerel parlamento diye tarif edilen İl Genel Meclisi’nde iktidar olamayan (iktidar CHP-MHP koalisyonu) AKP’nin il başkanı ve milletvekillerinin kastedildiği çok açık. Anlaşılan AKP, Antalya gibi bazı illerde il genel meclislerinde iktidar olamasa da merkezi iktidarı elinde bulundurmanın verdiği güçle işleri yürütme yolunu seçmiş. Amaç, kırsal kesimdeki seçmene, “İl genel meclisleri kimde olursa olsun, para bende, yatırımları ben yaptırıyorum.” mesajını vermek. Yani, yerel parlamento olan il genel meclislerini devre dışı bırakmak.

Film-San’dan bir garip açıklama

48.Uluslararası Antalya Altınportakal Film Festivali 8 Cumartesi günü başlıyor. Artık son hazırlıklar yapılıyor. En uzun soluklu festivallerden biri olan Altınportal Antalya için ülke sineması ve uluslararası düzeyde bir marka. Mali külfeti, organizasyonu, katılan katılmayan sanatçıları, ödül alan alamayan filmleri, magazin olayları ile Altınportakal daima ülke gündeminde yer etmiş bir festival olagelmiştir. Bu yıl da daha festival başlamadan Film-San Vakfı’dan yapılan boykot açıklaması dikkat çekti. Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Merter Fosforoğlu, sanatçıların figüran olmaktan öte bir anlam ifade etmediğini ifade ederek projelerine yer verilmediğini öne sürdü.  Fakat bir şey dikkatimizi çekti; Fosforoğlu bu açıklamayı yaparken temsil ettiği vakfın yönetim kurulundaki birçok isim festivalde aktif görev almış bulunuyordu. Mesela Biket İlhan, En İyi Yabancı Film Yarışması’nın jüri üyesi.  5 önemli proje diye bahsedilenlerden birinin tiyatro oyunu, bir diğerinin 2009’daki yapılan bir etkinlik olduğunu öğrendik. Altınportakal artık ülke çapında marka olmuş, uluslar arası düzeyde bilinir olmuş bir festival. Ve en önemlisi bu organizasyonunu başında Göksel Kumsal gibi bir değer var. Dolayısıyla bazı sanatçıların ya da bir vakfın kaprislerine boyun eğecek, onların oyuncağı olacak dönemler çoktan kapanmış durumda. Açıklamaları bir de bu açıdan değerlendirmek gerekmez ki de bizim matbuat alemi, “Portakal çatladı, patladı” diye başlıklar atar. Merak etmeyin, Portakal’ın patladığı da yok, çatladığı da. Üstelik her geçen yıl daha mükemmele doğru gidiyor.

 

 

Bu haber toplam (239) defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
 
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.


Bu Habere Yorum yapılmamış ilk yorum yazan siz olun!

  
Bu Haberi paylaşın
 
 
YETMEYECEK KÖFTELER - YETMEYECEK KÖFTELER
Ahmet Özmen
TARİHE NOT DÜŞMEK! - TARİHE NOT DÜŞMEK!
Yaman Çağrı Doryan
Türel-Tütüncü-Çavuşoğlu - Türel-Tütüncü-Çavuşoğlu
Yunus Erdoğan
Gazetecilik ve Nedim Şener - Gazetecilik ve Nedim Şener
Engin Korkmaz
Baykal’a jest - Baykal’a jest
Ali Orhan
Mustafa Erdem “barışın” adayı… - Mustafa Erdem “barışın” adayı…
Salih Karadağ
İPİMİZİ ÇEKİYORUZ… - İPİMİZİ ÇEKİYORUZ…
Binali Efe
SIFIR ÇEKEN ÖĞRENCİ DEĞİL İKTİDAR - SIFIR ÇEKEN ÖĞRENCİ DEĞİL İKTİDAR
Aydın Yavuz
Tüm Yazarlarımız
  • BUGÜN
  • DÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
Antalya şehiriçi trafiğinden memnun musunuz?

Fikrim yok
Hayır
Kararsızım
Evet
Işık süresi çok uzun

Ana Sayfa   |   Politika   |   Güncel   |   Ekonomi   |   Kültür Sanat   |   Spor   |   Teknoloji   |   Sağlık   |   Çevre   |   Telekulak   |   Astroloji   |   Sektörel   |   Dosya   |   Röportajlar   |   Resmi İlan   |  
E-Gazete (aboneler için)   |   İletişim  |   Reklam Seçenekleri  |   Künye
Tüm Hakları Saklıdır © 2000-2011
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Yazılım & Tasarım : Akdeniz internet