Antalya’da rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 5 Temmuz’da tutuklanan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in iddianamesinde sona gelindiği ifade edildi. Gazeteci Şamil Tayyar, Böcek hakkında hazırlanan iddianamenin kasım ayının ortalarında hazır olacağını öne sürdü.

“ANTALYA EMNİYET MÜDÜRÜ İDDİANAMEDE YER ALACAK”

Antalya’da önceki dönem görev yapan İl Emniyet Müdürü İlker Arslan’ın da hazırlanan iddianamede yer alacağını iddia eden Gazeteci Şamil Tayyar, Muhittin Böcek dosyasında birden fazla suçlamanın yer aldığına dikkat çekti. Tayyar, “Hazırlanan iddianamede görevden alınan önceki dönem Antalya Emniyet Müdürü de yer alıyor. Kasım'da Muhittin Böcek iddianamesi mahkemeye gönderilecek. Eski gelini de itiraf ediyor. Oğlunun anlattıkları da var” diye konuştu.

Antalya Emniyet Müdürü İlker Arslan Büyükşehir Belediyesine Yönelik Soruşturma Kapsamında Tutuklandı

ETKİN PİŞMANLIK İDDİASI YALANLANMIŞTI

Gazetesi İsmail Saymaz’ın Muhittin Böcek’le ilgili, “Etkin pişmanlıktan faydalanmak için Cumhuriyet Savcılığına başvurdu” iddiasını tutuklu bulunan CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yalanlamıştı. Böcek açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

“Sabah saatlerinde bazı medya kuruluşlarında gördüğüm haber üzerine bu açıklamayı uygun buldum. Hepinizin bildiği gibi Covid surecinde 108 gün yoğun bakımlarda kalmıştım. Şu anda günde 15 ilaç kullanarak ayakta durabiliyorum. 4 defa hastaneye sevk edildim. Bugünlerde yine hastaneye gitmem gerekiyor. Kas kilo kaybı, şeker, kalp, tansiyon, prostat, böbrek değerlerim yükseldiği, ciddi akciğer sorunlarım varken asılsız bu haberler beni üzmüştür. Haberlerde bahsedildiği gibi Antalya Cumhuriyet Başsavcılı tarafından yürütülen soruşturmayla ilgili herhangi bir müracaatım olmamıştır.”

Şamil Tayyar

Muhabir: BÜLENT ÖNER