Antalya Büyükşehir Belediyesi, yıl boyu 1600 personelle haşere ve sinekle mücadele çalışmalarını aralıksız yürütürken, uygulamaların daha verimli olması için 19 ilçede vektörel mücadele eden personele yönelik eğitimler veriyor. 

Mersin'de kırsalda asfalt sezonu Erdemli ile başladı Mersin'de kırsalda asfalt sezonu Erdemli ile başladı

DEV MÜCADELE İÇİN EĞİTİM EKİPLERE EĞİTİM VERİLDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi halkın sineksiz bir yaz geçirmesi, vektörel mücadele çalışmalarını yaz-kış demeden aralıksız sürdürüyor. 1600 personel, 195 araç ve yüzlerce ekipmanla yılın 12 ayı aralıksız hizmet veriliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından halk sağlığını ve çevre sağlığını korumak adına gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarında görev alan uygulayıcı personele yönelik düzenli olarak vektörle mücadele eğitimleri düzenleniyor. Bu kapsamda Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çetin tarafından Manavgat, Serik, Akseki ve İbradı’da görev yapan 400 personele vektörlerin larva ve erginleri ile mücadele yöntemleri, güncel teknolojik yenilikler ve oluşan uygulama yöntemleri ile biyosidal ürünler hakkında bilgi aktarıldı.

KARADA VE SUDA, GECE-GÜNDÜZ DEMEDEN SİVRİSİNEKLERLE MÜCADELE EDİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürü Mesut Çınar, vatandaşların rahat bir yaz geçirmesi için 1600 kişilik mücadele ordusu ile karada ve suda gece-gündüz çalışma yaptıklarını belirterek, “1600 personel, 195 araç ve yüzlerce ekipmanla yılın 12 ayı aralıksız mücadele ediyoruz. Belediyeler arasında nüfusumuza göre en büyük ekibe sahibiz. Ekiplerimizin uygulamalarını daha verimli ve bilinçli yapabilmeleri için bilimsel ve akademik eğitimlerimize düzenli olarak devam ediyoruz. Eğitimde ekiplere kullandıkları ilaçları, nerelere uygulama yapmaları gerektiğini, mücadele yöntemleri ve güncellenen uygulamaları anlatıyoruz. Vatandaşlarımızım içi rahat olsun. Huzurlu ve sağlıklı bir yaz için aralıksız çalışmalarımız sürüyor” dedi.  

BÜYÜKŞEHİR PERSONELİ PÜR DİKKAT DİNLEDİ

Antalya Büyükşehir Belediye personelleri, Manavgat’ta gerçekleşen eğitimde, kendilerine anlatılanları pür dikkat dinledi.  Prof. Dr. Hüseyin Çetin, belediye personellerine verdiği eğitimde istilacı sivrisineklerle nasıl mücadele edilmesi gerektiğinin püf noktaları üzerinde de durdu. Prof. Dr. Çetin, “Son 90 yılın en sıcak Mart ve Nisan ayını yaşıyoruz. Türkiye’de 65, Antalya’da da yaklaşık 20 farklı sinek türü bulunuyor. Değişen yağış rejimi ve sıcakların artmasıyla Türkiye’de görülmeyen türler ülkemize sıçradı. Ülkemizde de istilacı sivrisinek türlerini görüyoruz. Bu sineklerin de bölgemizde görülmemesi ve yayılmaması için yoğun bir çalışma yürütüyoruz” dedi.  


 

Kaynak: ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜLTEN