Vatandaşa müjde! Antalya’da en ucuz klimaları burada Vatandaşa müjde! Antalya’da en ucuz klimaları burada

Sabancı Topluluğu şirketlerinden Çimsa,  özellikli çimento üreten tek tesis durumunda olan Mersin Fabrikası’nda yatırımını tamamladı. 16 ay gibi rekor bir sürede tamamlanan ve yaklaşık 1 buçuk milyar TL’lik yatırımla hayata geçen tesiste üretilecek ürünlerin yüzde 90’ı Mersin’den dünyaya ihraç edilecek. 

TÜRKİYE EKONOMİSİNE YENİ BAKIŞ AÇISI

Mersin’deki tesisle ilgili bilgi veren Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, “Sabancı, Türkiye’nin sanayi hamlesinin öncü Topluluklarından biri olmuş, sanayi ile özdeşleşmiştir. Dönemin konjonktüründe, Sabancı’nın hayata geçirdiği yatırımlar, yüksek kalite, küresel düşünme, çağın ötesine odaklanma anlayışının Türkiye’de köklenmesini sağlamış ve Türkiye ekonomisine yeni bir perspektif kazandırmıştır” dedi. 

MERSİN’DEKİ FABRİKA KÖPRÜ GÖREVİ GÖRECEK 

Şirketin Türkiye’nin sanayileşmesi ve ihracat alanında önemli bir rol üstlendiğini aktaran Alper, “Çimsa’yı, Akçansa’yı ya da Sabancı Building Solutions’ı, sadece birer çimento üreticisi olarak konumlamıyoruz. CAC tesisimiz de bu yaklaşımın bir uzantısı. Şirketimizin iki temel önceliği var. İlki ana işlerini daha küresel ve daha kârlı hale getirmek. İkincisi ise çimentodan yapı malzemelerine dönüşümü ve ürün çeşitlendirmesini başarıyla sürdürmek. Bu dönüşümde, CAC bir köprü görevi görüyor” açıklamasında bulundu.  

SABANCI GRUBUNDAN SON 3 YILDA REKOR YATIRIM 

Sabancı Topluluğu’nun, son yıllarda gerçekleştirdiği yatırımlar üzerinde de duran Alper, “2021-2023 dönemini kapsayan 3 yıllık süreçte toplam yatırımlarımız yaklaşık 89 milyar TL olarak gerçekleşti. Sadece geçtiğimiz yıla baktığımızda ise, toplam yatırımlarımız 2022 yılına göre yüzde 70 artışla 51 milyar TL seviyesini aştı. Bizim yatırımcılarımızla paylaştığımız önemli verilerden biri de banka dışı yatırımlarımızın gelirimize oranı. Burada da 2021 yılında yüzde 6,6’lık bir oran yakalamışken, 2023 yılında bu oranı yüzde 73’lük bir artışla yüzde 11,4 seviyesine yükselttik” ifadelerini kullandı. 

MERSİN FABRİKASI’NDA AR-GE VE SATIŞ SÜRECİ KADINLARA EMANET 

Mersin’de dev yatırımla hayata geçirilen fabrikada kadınların kilit rol üstlendiğine işaret eden Alper, “Çimsa’nın hayata geçirdiği uygulamalar ve ortaya koyduğu yeni ürünlerle, bu alanda küresel ölçekte bayrak taşıyıcı şirketlerden biri olması bizleri son derece mutlu ediyor. CAC yatırımının bizler ve ülkemiz için ayrı bir önemi daha var. Ürünün Ar-Ge aşamasından üretimine, pazarlamasından tüm satış faaliyetlerine kadar geçen yolculuğunun her bir aşaması kadın yöneticilerimizin sorumluluğunda. Tüm bu aşamalarda 4 kadın yöneticimiz görev alıyor. Bu sadece Sabancı Topluluğu için değil, ülkemiz için de büyük gurur” değerlendirmesinde bulundu. 

MERSİN – MÜNİH KÖPRÜSÜ İLE DÜNYA BİRLEŞİYOR

Şirketin yapı malzemeleri iş kolunda artık küresel bir marka olduğunu belirten Sabancı Holding Malzeme Teknolojileri Grup Başkanı Burak Orhun ise “Küresel markalar oluşturmak, Dünya’nın Sabancı’sı yaklaşımımızın önemli bir unsuru. Mersin’de hayata geçirdiğimiz CAC yatırımı bunun en net göstergelerinden biri. Buradaki kapasitenin yaklaşık yüzde 90’ı dünya pazarlarına ihraç edilecek. Geçtiğimiz aylarda Münih’te açtığımız Sabancı Teknoloji Merkezi de müşterilerimizin talepleri doğrultusunda CAC ailesinde yenilikçi ürünlerin geliştirilmesinde kilit bir rol üstlenecek. Münih ve Mersin arasındaki kurduğumuz köprüyle, Topluluk Vaadimiz’de söylediğimiz gibi, Türkiye ile dünyayı birleştirmeyi sürdüreceğiz. Ürünlerimizi Mersin’den dünyaya açarken, öte yandan küresel ayak izimizi güçlendirmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu. 

MERSİN’DEN 70 ÜLKEYE İHRACAT GERÇEKLEŞİYOR 

Çimsa CEO’su Umut Zenar ise, “ABD’nin Houston’da şehrinde öğütme tesisimiz var. Biz ABD’ye zaten ürün satıyorduk. yüzde 8’lik pazar payımız vardı. Houston’daki tesisle birlikte şu anda yüzde 20’lik pazar payına ulaştık. ABD’de satılan her beş beyaz çimentodan biri Çimsa markasıyla satılıyor. İspanya’da ise Bunol fabrikamızla faaliyet gösteriyoruz. İspanya’da yüzde 50 pazar payına geldik. Ama aynı zamanda da İspanya üzerinden başka ülkelere de ihracat yapıyoruz. Hem Bunol hem de Mersin fabrikamızdan 70 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.  
 

Kaynak: İHA