Memur Sen Antalya temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde açıklamalarda bulundu. Depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen ve her zaman depremzedelerin yanında olduklarını dile getiren Başkan Miran, deprem bölgesindeki kamu görevlilerinin gelir vergisi oranlarının yüzde 15’te sabitlenmesi, derece yükselmesinin iki yılda bir yapılarak hizmet puanının tavandan ödenmesi ve bölgedeki çalışanlara ek tazminat ödenmesi gerektiğini vurguladı.

“TÜM GÜCÜMÜZLE ÇABA GÖSTERDİK”

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen olarak depremlerden etkilenen illerde arama-kurtarma ve yardım çalışmalarına ilk andan itibaren katıldıklarını hatırlatan Miran, “İnsanımızın yanında olduk. 270 kişilik arama-kurtarma ekibimiz ilk andan itibaren bölgede çalışmalara başlayarak onlarca canı enkaz altından kurtardı. Saha çalışmaları ile birlikte Türkiye genelinde yardım seferberliği başlattık. 71 ildeki il temsilciliklerimiz vasıtasıyla bölgeye yardım tırları gönderdik. Konukevimizi ve otelimizi depremzedelere açtık. ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyasına Memur-Sen olarak 10 milyon lira nakdi yardımda bulunduk. 550 çadır ve 150 TIR’lık yardım gönderdik. Eğitimin sürmesi, eğitimcilerin mağdur olmaması için olanca gücümüzle çaba gösterdik” dedi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ KAMU ÇALIŞANLARININ ŞARTLARI

Deprem bölgesinde çalışma şartları hakkında da konuşan Başkan Eyüp Bülent Miran, bölgedeki öğretmenlerin çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi ve çalışanlara ek tazminat ödenmesi gerektiğini söyledi. Miran, “Hem bölgedeki öğretmenlerin hem de yeni atanacak öğretmenlerin kalıcı konutlara ulaşması öncelikle değerlendirilmeli. Eğitim çalışanlarının bölgedeki görevlerinin sürekliliğinin sağlanmasına yönelik teşvik edici önlemler alınmalıdır. Deprem bölgesinde kamu hizmetinin eksiksiz yürütülmesi için sağlık, teknik ve idari alanda personel istihdamı artırılmalı. Tayin, geçici ve sürekli görevlendirme uygulamalarının kapsamı genişletilmelidir. Deprem bölgesindeki illerin 5 ve 6. derecelerden sayılması için düzenleme yapılmalıdır. Deprem bölgesindeki kamu görevlileri başta olmak üzere kadroya geçen personele üç yıllık hizmet süresi şartı aranmadan yer değişikliği hakkı tanınmalı. Deprem bölgesi şartları da dikkate alınarak giyim yardımı tutarı artırılmalı, kamu görevlileri için öncelikle konut sorunu çözülmelidir. Deprem bölgesindeki kamu görevlilerinin gelir vergisi oranları yüzde 15’te sabitlenmeli, derece yükselmesi iki yılda bir yapılarak hizmet puanının tavandan ödenmesi sağlanmalıdır” diye konuştu.

Kaynak: İHA