CHP Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı Nurettin Sönmez, yapılan tanıtım toplantısında yapacakları çalışmaları anlattı, nasıl bir yerel yönetim anlayışını hayata geçireceklerini sıraladı. Nurettin Sönmez’in tanıtım toplantısı Gündoğmuş Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Gündoğmuş ilçesinde düzenlenen aday tanıtım toplantısında; CHP Belediye Başkan Adayı Nurettin Sönmez, ilçede belediye çalışmalarının iyi olmadığını belirtti. Toplantıya CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Antalya milletvekilleri Aliye Coşar ve Sururi Çorabatır, Gündoğmuş İlçe Başkanı Türker Eren, CHP Akseki Belediye Başkan Adayı İlkay Akça, CHP’nin İl yöneticileri, Akseki, Manavgat, Alanya, İbradı ve Gündoğmuş ilçe yöneticileri, partililer ve halk katıldı.

“GÜNDOĞMUŞ BU TABLOYU HAK ETMİYOR”

Toplantıda Gündoğmuş’un sorunlarını anlatan ve bu sorunları nasıl bir anlayışla çözüme kavuşturacaklarına ilişkin konuşan Nurettin Sönmez, “Gündoğmuş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2022 yılında 56 parametresi dikkate alarak yaptığı gelişmişlik araştırmasında Antalya’nın 19 ilçesi arasında sonuncu, Türkiye’nin bin ilçesi arasında 848’inci sırada yer alıyor. 2000 yılında 14 binin üzerinde olan ilçe nüfusu bugün 7 bine gerilemiş durumda. Gündoğmuş bu tabloyu hak etmiyor. Bu tabloyu tersine çevirmek için çalışacağız” dedi.

YÖNETİM ANLAYIŞINI ANLATTI

Türkiye’nin son derece merkeziyetçi bir siyasi yönetim anlayışı ile yönetildiğini kaydeden Nurettin Sönmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Halkın yönetime katılımı, hizmetlerin yerinden üretimi ve dağıtımı, halkın ihtiyaçlarını ve halkın yararını esas alan öz kaynak yaratma, bölüşümde adalet gibi unsurlar yerel yönetimi önemli hale getirmiştir. Bu nedenle sosyal belediyecilik, halkçı belediyecilik, toplumcu belediyecilik şeklinde tariflenen özünde halkın kararlara katılımının esas alındığı, halkın yararına çalışmaların yapıldığı, rekabetin değil dayanışmanın esas alındığı, öz kaynakların yaratıldığı, yoksulluğun yönetildiği değil yoksulluğun yok edildiği bir yerel yönetim anlayışını Gündoğmuş’ta uygulayacağız.”

“BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”

Gündoğmuş’un sorunlarını bildiklerini de kaydeden Nurettin Sönmez, “Halktan yana çözüm yollarını da biliyoruz. Çözüm üretmek için irade göstermemiz ve çalışmalarımızı ısrarla sürdürmemiz yeterli olacak. Elbette bütün bu çalışmalarımızı sizlerin onayı ve desteği ile yapabileceğiz. Gelin Gündoğmuş’un çehresini değiştirmek ve Türkiye çapında konuşulan, bilinen, örnek alınan bir ilçe olması için adım atalım. Birlikte değiştireceğiz… Birlikte üreteceğiz… Birlikte yöneteceğiz” dedi.

PROJELERİNİ ANLATTI

Sönmez, öncelikle yapacakları çalışmaların bazılarını şöyle sıraladı:

– Gündoğmuş’un bütününün sorunlarını ve çözüm yollarını tartışıp kararlaşmak için ayda bir, seçilmiş mahalle muhtarları ile toplantılar yapacağız.

– Üretim ve tüketim kooperatiflerini canlandırarak özellikle arıcılığın, tarımsal üretimin gelişmesi için çalışmalar yapacağız.

– Gündoğmuş yerel ürünlerinin tanıtımı ve pazarlanması için diğer kooperatiflerle protokoller yapacağız.

– Zeytinyağı fabrikasının kapasitesini artırarak Gündoğmuş halkı için ücretsiz yapacağız.

– Gündoğmuş’un her bölgesinin toprak yapısına ve iklimine uygun meyve, sebze yetiştirilmesi için ücretsiz fidan sağlayacağız.

– Üretimin yoğun olduğu alanlarda, (örneğin kiraz üreticileri)  üreticilerin işlerini kolaylaştırmak ve haklarını korumak için üretici birlikleri kurulmasına öncülük edeceğiz.

– Gündoğmuş’un doğasını, doğal yaşam alanlarını, suyunu, ormanlarını koruyacağız. Bir bütün olarak Gündoğmuş’u yaşanılmaz hale getirebilecek taş ve mermer ocaklarının açılmasına karşı, Alara Çayı’nın HES’lerle yok edilmesine karşı halkımızla birlikte tutum alacağız.

– Öğrencilerimizin başarısını artırmak ve özellikle üniversite sınavlarına hazırlanmalarını sağlamak için belediye olarak kurslar açacağız.

– Gündoğmuş’ta ikamet eden ve üniversiteyi kazanan öğrencilerimize burs olanakları yaratacağız. Bu nedenle bugün, ülkemizin bazı belediyelerinde uygulanan, üretimden elde edilen gelirlerin burs için kullanılması uygulamasını esas alacağız.

– Kadın istihdamını sağlamak için,  yerelde iyi çalışmalar yapan kadın kooperatiflerini Gündoğmuş’ta da hayata geçireceğiz. Bu kooperatifler için üretim atölyeleri kurulmasını sağlayacağız.

– Hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlarımızın hayvanlarının sağlığı ve ilaçlanması gibi konularda hizmet sunacağız.

– Yeni spor alanları oluşturacağız.

– Tarımsal sulama ve içme suyu sorunu yaşayan mahallelerimizin bu sorunlarının giderilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde bu sorunların giderilmesi mücadelesini yürüteceğiz.

– Alara Çayı’nda neredeyse yok olan doğal alabalığın çoğaltılması için yerel yönetim olarak ilgili kurumlarla da işbirliği yaparak Alara Çayı’nı eski verimliliğine kavuşturacağız.

– Yayla ve kış turizmini canlandırmak için, sosyal tesisler başta olmak üzere, çalışmalar yapılacak ve bağlantılar oluşturulacak.

– Sendikalara üye olmak, çalışanların en temel hakkıdır. Gündoğmuş Belediyesi çalışanlarının sendikalaşmasını teşvik edeceğiz. Bu nedenle önceki yıllarda yaşanmış olan sorunları çözeceğiz.

– Kültür sanat etkinlikleri çağdaş yaşamın olmazsa olmazıdır. Gündoğmuş’ta çok nitelikli etkinlikler gerçekleştireceğiz. İlçemizi sanatla ve gerçek sanatçılarla sosyal anlamda da zenginleştirmeye çalışacağız.

– Gündoğmuş’a çağdaş bir kent kimliği kazandırma yolunda çalışırken, çocuklarımızı ve gençlerimizi hep ön plânda tutacağız.”

Muhabir: BÜLENT ÖNER