Adana Demirspor’un yaşadığı mali sıkıntılar ve kulübün geleceğine ilişkin tartışmalar sürerken, Adana Büyükşehir Belediyesi’nden dikkat çeken bir açıklama geldi. Belediye, son günlerde kulübün içinde bulunduğu durum ve belediyeden beklenen destek üzerinden yaşanan tartışmalara ilişkin kamuoyuna açıklama yaptı.
Belediye açıklamasında Adana Demirspor’un kentin tarihi, kültürel ve sportif değerlerinden biri olduğu vurgulanarak, “Adana’mızın en önemli değerlerinden biri olan takımımızın içinde bulunduğu durum, her Adanalı gibi bizleri de derinden üzmektedir.” denildi.
“TALEP EDİLEN DESTEĞİN BOYUTU İMKÂNLARIMIZI AŞTI”
Adana Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar belediyenin imkânları ve mevzuatın izin verdiği sınırlar içerisinde Adana Demirspor’a farklı alanlarda destek sağlandığını belirtti. Kulübe yönelik yaklaşımın yapıcı ve iyi niyetli olduğu ifade edilirken, gelinen noktada kulübün talep ettiği desteğin belediyenin karşılayabileceği seviyenin üzerine çıktığı kaydedildi.
Açıklamada, “Ancak bugün gelinen noktada kulüp tarafından ihtiyaç duyulan ve talep edilen desteğin boyutu, belediyemizin karşılayabileceği imkânların ötesine geçmiştir.” ifadelerine yer verildi. Belediyeden yapılan açıklamada bu durumun kulübe sırt çevirmek veya ilgisizlik olarak değerlendirilmemesi gerektiği de vurgulandı.

BELEDİYEDEN 2 MİLYON LİRALIK YARDIM KARARI
Adana Büyükşehir Belediyesi ile Adana Demirspor yönetimi arasında bugün gerçekleştirilen görüşmede kulübe yapılacak yardım konusunda anlaşmaya varıldığı açıklandı. Buna göre belediyenin Adana Demirspor’a 2 milyon lira yardım yapacağı belirtildi.
Belediye açıklamasında, Başkan Zeydan Karalar’ın bir Adana Demirspor yöneticisiyle yaptığı son görüşmede yardım miktarının 2,5 milyon lira olarak güncellendiği de ifade edildi. Ayrıca Adana Valisi’nin öncülüğünde kentteki çeşitli kurum ve kuruluşların bir araya getirilerek kulübün borçlarının azaltılması ve Adana Demirspor’un içinde bulunduğu mali darboğazdan çıkarılması için girişimlerde bulunulması konusunda görüş birliğine varıldığı aktarıldı.

“PERSONEL ÇEKİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL”
Taraftar ve kulüp yönetimi tarafından gündeme getirilen belediye personelinin kulüpten çekileceği yönündeki iddialara da açıklık getirildi. Adana Büyükşehir Belediyesi, tesislerden personel çekilmesinin söz konusu olmadığını, aksine iki personelin daha görevlendirilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.
Bu açıklamayla birlikte belediye ile kulüp yönetimi arasında son günlerde yaşanan personel ve destek tartışmalarına ilişkin belediyenin tutumu da netleşmiş oldu.

TARAFTARLAR BELEDİYE ÖNÜNDE BARİYERLERİ YIKTI
Belediyenin açıklamasından önce gün içinde Adana Demirspor taraftarları, kulübün yaşadığı mali sorunlara dikkat çekmek ve destek talebini dile getirmek amacıyla Adana Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Taraftarlar, belediye binası önüne kurulan bariyerlerle karşılaşınca tepki gösterdi.
Mesai saatleri içerisinde belediye binasına girişin engellendiğini savunan taraftarlar, bariyerleri yıkarak binaya girmeye çalıştı. Polis ve güvenlik ekiplerinin müdahalesiyle grubun belediye binasına girmesi engellendi. Taraftarlar daha sonra bina önünde tezahürat yaptı.

ZEYBEK: “BU TAKIMI AYAKTA TUTMAK SADECE TARAFTARLA OLMAZ”
Tezahüratların ardından Adana Demirspor Başkanı Ertan Zeybek, kulübün içinde bulunduğu ekonomik tabloya ilişkin açıklamalarda bulundu. Zeybek, kulübün tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşadığını belirterek yaklaşık 8 aydır kentin yöneticilerine kulübün durumunu anlattıklarını söyledi.
Zeybek, “Ama hepinizin takdiridir ki bu takımı ayakta tutmak sadece taraftarla olacak bir şey değil.” diyerek belediye ve kent yönetiminden daha güçlü destek beklediklerini ifade etti.
“8 AYDA 2 MİLYON VERDİLER, SANKİ BÜTÜN BORÇ KAPANDI”
Adana Demirspor’un mali sorunlarının yalnızca taraftarların desteğiyle çözülemeyeceğini savunan Zeybek, kentteki diğer kurumların ve belediyenin kulübe yeterli desteği vermediğini ileri sürdü. Zeybek, farklı şehirlerde kulüplere yapılan yardımları örnek göstererek Adana Demirspor’a neden benzer desteklerin sağlanmadığını sorduklarını söyledi.
Belediyenin kulübe sağladığı desteği de eleştiren Zeybek, “Adana Demirspor’a 8 ayda 2 milyon vermişler, sanki Demirspor’un bütün borcu kapandı.” ifadelerini kullandı. Zeybek ayrıca belediyenin kulübe sağladığı personel desteğinin geri çekilmekle tehdit edildiğini iddia etti. Zeybek'e kulak veren taraftar grubu olaysız şekilde belediye önünden dağıldı.
ADANA DEMİRSPOR’UN BORÇ KRİZİ BÜYÜYOR
Son iki sezonda ciddi mali sorunlarla gündeme gelen Adana Demirspor, yeni sezonda TFF 2. Lig’de mücadele edecek. Mavi-lacivertli ekip, yaşadığı ekonomik sıkıntıların yanı sıra puan silme cezalarıyla da karşı karşıya kalıyor.
Son olarak FIFA Disiplin Komitesi tarafından Adana Demirspor’a 6 puan silme cezası verildiği belirtildi. Kulübün Norveçli eski oyuncusu Jonas Svensson’un alacakları nedeniyle FIFA’ya başvurduğu ve dosyanın disiplin sürecine taşındığı iddia edilirken, yaklaşık 550 bin euroluk borcun 14 Ağustos Cuma gecesine kadar ödenmemesi halinde kulübün küme düşme yaptırımıyla karşı karşıya kalması öngörülüyor.




