Sebze ve meyve üretimiyle öne çıkan Antalya Aksu’da tahıl üretimi de önemli bir yer tutuyor. Yüzlerce dönüm arazide çalışan biçerdöverler, olgunlaşan buğdayları hasat ederken, üreticiler de yoğun mesai harcıyor. Hasat edilen ürünler kamyonlara yüklenerek depolara taşınmaya başlandı.
EKİPLER SAHADA DENETİMDE
Antalya Körfez Gazetesi muhabiri Ertuğrul Gün'ün haberine göre; hasat sezonunun başlamasıyla birlikte Aksu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de sahadaki denetimlerini artırdı. Teknik ekipler, biçerdöverlerde dane kaybı yaşanmaması için kontroller gerçekleştirirken, üreticiler ve operatörlere de gerekli bilgilendirmeleri yapıyor. Ekipler ayrıca ürünlerde kalite kaybına neden olabilecek olumsuzlukları da yerinde inceliyor.

“10 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK”
Aksu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Boğatemur, ilçede 15 bin dekar alanda buğday üretiminin yapıldığını söyledi. Boğatemur, “Bu sene yağışlardan dolayı bir hasat gecikti. 10 gün boyunca hasadımız devam edecek. Aksu’da daha çok örtü altında birçok ürün yetişiyor. Buğday hasadı ile de milli ekonomizme destek veriyoruz. Üretim anında çiftçilerimizin yanında yer alıyoruz. Teknik ekipleriz ile biçer döverleri kontrol ediyoruz, tane dökümü var mı ona bakıyoruz. Çiftçilerimizi sürekli bilgilendiriyoruz. Buğdaylarda kararma var mı ona bakıyoruz. Şuanda dekar başına 300-350 kilo gram ürün alınıyor. Çiftçilerimizden ricamız rutubetli olarak hasat etmesinler. Mutlaka hasattan önce son kontrollerini yapsınlar. Anız yakmasınlar.” dedi.

“MALİYETLER ARTTI”
Üretici Şükrü Koray Tunç ise hasat çalışmalarının başladığını belirterek, “Hasadımız başladı. Alım fiyatları biraz daha iyi olsa iyi olurdu. Devletimiz elinden geleni yaptı. Hasat 10 gün daha devam eder. Kasım gibi ekim yapıyoruz. Üretim maliyetlerimiz de arttı. Geçen yıl 900 TL aldığımız gübre 1500 TL oldu. Devletimiz geçen yıl 12 TL destek açıkladı bu sene ise 16,5 TL olarak açıklandı.” dedi.






