Antalya Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları, federasyon içerisindeki temsil ve istişare sürecine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, kendilerini dışarıda bırakan yaklaşımlara tepki gösterilirken, staj ve çıraklık mağduriyetinin ayrı bir hak mücadelesi olduğu vurgulandı.

“İKİNCİ BAŞKANLAR GRUBU” TEPKİSİ

Grup tarafından yapılan açıklamada, kendilerini dışarıda bırakmaya yönelik bir yapı oluşturulduğu savunularak, “Kimlerden emir ve talimat aldığı bilinmeyen bir ‘ikinci başkanlar grubu’ oluşturarak bizleri dışarıda bırakmaya çalışan anlayışı doğru bulmuyoruz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada federasyona karşı olmadıkları belirtilerek, “Staj ve Çıraklık mağduriyetimizi, kademeli emeklilik talebiyle mücadele eden yapılara yamamaya ve kendi haklı davamızı başka bir mücadelenin içerisine dahil etmeye çalışan anlayışlara karşıyız” denildi.

“BAĞIMSIZ KİMLİĞİMİZ KORUNMALI”

Staj ve çıraklık mağduriyetinin kendine özgü bir hak mücadelesi olduğu belirtilen açıklamada, “Staj ve Çıraklık mağduriyetinin kendine özgü bir hak mücadelesi olduğunu ve bu mücadelenin bağımsız kimliğinin korunması gerektiğini düşünüyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Grup, yıllardır mücadele içerisinde yer alan kişilerin ayrıştırılmasına da tepki göstererek, “Yıllardır aynı mücadele için omuz omuza yürüyen insanların, hangi gerekçeyle ve hangi yetkiyle ayrıştırıldığının kamuoyuna açık ve net bir şekilde açıklanması gerektiğine inanıyoruz” açıklamasını yaptı.

TOPLANTIYA DAVET EDİLMEMEYE TEPKİ

Açıklamada, istişare yapılmasına karşı olunmadığı ancak sürecin kapsayıcı olması gerektiği belirtilerek, “İstişarenin adil, şeffaf ve kapsayıcı bir şekilde yürütülmesi gerekmektedir” denildi.

Grup, geçmiş yıllarda federasyon çalışmalarına verdiği desteğe de dikkat çekerek, “Yıllar boyunca federasyonun çizgisinden sapmadan; maddi ve manevi destek sağladık, basın açıklamalarında ve mitinglerde yer aldık, otobüslerle katılım sağladık, siyasi görüşmeler gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

“TEMSİLCİMİZ HÂLEN BAŞKANLAR GRUBUNDA”

Derneklerini kapatmış olmalarına rağmen federasyon başkanlar grubunda temsilcilerinin bulunduğunu belirten grup, toplantıya temsilcilerinin dahil edilmemesine tepki gösterdi. Açıklamada, “Buna rağmen gerçekleştirilecek toplantıya temsilcimizin dahil edilmemesini ne demokratik istişare anlayışıyla ne de yıllardır verilen emeğe gösterilmesi gereken vefayla bağdaştırmamız mümkün değildir” ifadeleri yer aldı.

“HİÇBİR OLUŞUMA BAĞLI OLMADAN HAREKET EDECEĞİZ”

Farklı görüşlerin ve eleştirilerin olabileceğini belirten Antalya Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları, çözümün dışlayıcı yaklaşımlarda değil, ortak diyalogda olduğunu savundu.

Açıklamanın sonunda ise mücadeleye devam edecekleri vurgulanarak, “HİÇBİR OLUŞUMA BAĞLI OLMADAN ANTALYA STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI MAĞDURLARI olarak hareket etmeye devam edeceğiz. Emeğimizin, temsil hakkımızın ve yıllardır verdiğimiz mücadelenin görmezden gelinmesine sessiz kalmayacağız” denildi.

Muhabir: ENGİN KORKMAZ