Antalya’nın 19 ilçesinde sivrisinek, karasinek, hamamböceği, kemirgen (fare, sıçan), pire, kene gibi insan sağlığını tehdit eden vektörlerle mücadele için Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi protokol çerçevesinde Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden danışmanlık hizmeti alacak. 

1 NİSAN’DA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırları içerisinde yürütülmekte olan Vektör Kontrol Hizmeti kapsamında halk sağlığının korunması ve daha iyi bir hizmet verilebilmesi amacıyla Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden danışmanlık hizmeti alınması ile ilgili protokol Mayıs ayı olağan meclis gündeminin  4. maddesinde yer aldı. Protokolle ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın bilgilendirme yazısında “Belediyemiz hizmet sınırları (19 ilçe ve mahalleler ) içerisinde yürütülmekte olan Vektör Kontrol Hizmeti kapsamında halk sağlığının korunması ve daha iyi bir hizmet verilebilmesi amacıyla Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden danışmanlık hizmeti alınması ile ilgili 01.04.2024 tarihi itibariyle protokol tanzim edilmiştir.” denildi. 

ÜNİVERSİTENİN SUNACAĞI HİZMETLER

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Üniversitesi Arasında Vektör Kontrol Çalışmalarına İlişkin Danışmanlık Hizmeti İşbirliği Protokolü başlığını taşıyan protokole göre belediyenin il sınırları içerisinde yapacağı vektör kontrol çalışmaları çerçevesinde aktif madde ve formülasyon tespiti, saha ve eğitim çalışmaları Akdeniz Üniversitesi tarafından yürütülecek. Protokole konu olan çalışma kapsamında Akdeniz Üniversitesi tarafından belirli hizmetler yürütülecek.

KÖKLÜ ÇÖZÜMLER ADIM ADIM GELECEK

Vektör kontrol hizmetinde çalışan personelimize eğitim verilmesi, vektör mücadelesi amacıyla vatandaşları bilinçlendirme çalışmalarının yapılması, arazi çalışmaları ile sorunlu bölgelerin tespit edilmesi ve sorunun çözümüne yönelik idareye öneriler içeren rapor sunulması, ayda en az 1 gün ilaçlama ekiplerimizin arazi koşullarında yaptığı iş ve işlemler konusunda gözlemlerde bulunulması ve entegre mücadele çalışmaları hususunda idarenin gözetiminde arazide eğitim verilmesi, vektör kontrol hizmeti kapsamında kullanılan aktif madde ve formalasyon seçimi hususunda görüş alınması, çeşitli aktif maddeler açısından vektörlerde oluşan direncin tespiti konusunda çalışmalar yürütülmesi ve konuya ilişkin rapor ile birlikte farklı mücadele yöntemlerinin sunulması bu hizmetelr arasında yerini aldı. şeklinde sıralandı. 

SEMBOLİK BİR ÜCRET ÖDENECEK

Arntalya Büyükşehir Belediyesi yapılan bu hizmetler karşılığında Akdeniz Üniversitesi’ne aylık 50.000 TL+KDV gibi sembolik bir ücret ödeyecek.   

İzmir'e çamur yağdı! Araçlar çamurla kaplandı İzmir'e çamur yağdı! Araçlar çamurla kaplandı


 

Muhabir: DUYGU TEKİN