Antalya’nın Manavgat ilçesinde jandarma ekipleri görevi sırasında süpriz misafirle karşılaştı. Etkili olan şiddetli fırtına ve yağmurdan etkilenen Kırlangıç, Jandarmanın şefkati sayesinde hayata tutundu. Peki uzun ve meşakkatli yolculuğa çıkan Kırlangıçlar ne zaman göç ediyor? Kırlangıçların hayat yolculuğunu sizler için derledik...

BİTKİN DÜŞEN KIRLANGIÇA JANDARMADAN ŞEFKAT ELİ

Çeltikçi Mahallesinde devriye görevinden dönerken Salkımevler Mahallesi'nde trafik kazası ile karşılaşan ve kazazedelere yardım için duran Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Karakoluna bağlı ekip sürpriz bir misafir ağırladı. Havanın fırtınalı olması ve sağanak yağış nedeniyle bitkin düşerek jandarma aracının üzerine düşen Kırlangıç, Uzman Jandarmanın şefkati sayesinde yeniden hayata döndü. Jandarmanın su ve yiyecek verdiği Kırlangıç, jandarma aracı içerisinde kendisine geldikten sonra uçarak uzaklaştı.  

Alanya’nın o meşhur içeceği tescillendi Alanya’nın o meşhur içeceği tescillendi

KIRLANGIÇLAR'IN 12 BİN KM'LİK ANTALYA YOLCULUĞU

İlkbahar mevsiminin başlamasıyla birlikte göçmen kuşlar Antalya'ya gelmeye başladı. Tıpkı leylekler ve birçok kuş türü gibi kırlangıçlar da Güney Afrika'dan 12 bin kilometre yolculuk boyunca çölleri ve koskoca Akdeniz'i geçerek Antalya'ya geliyor. Kırlangıçlar sene iki, üç defa yavru çıkarıyor. Kırlangıçlar yavrularına uçmayı öğretiyorlar ve tekrar geri dönüyorlar.

KIRLANGIÇLAR HAVALARIN SOĞUMASIYLA ANTALYA'YI TERK EDİYOR

Her sene olduğu gibi Antalya'da havalar soğumaya başlayınca kırlangıçlar daha sıcak bölgelere göç etmeye devam ediyor. Ayrıca göçmen kuşlar yılda iki defa Kuzey ve Güney Yarımküreleri arasında göç ediyor. Uzun ve meşakkatli yolculuğa çıkan Kırlangıçlar ve göçmen kuş türleri birçoğu ulaşmaya çalıştığı bölgeye varmadan yolda telef oluyor. Göç sırasında bazen şiddetli yağmur ve fırtınalar da binlercesinin ölümüne sebep olabiliyor. 

Kaynak: İHA