Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimleri sonucunda taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen firmalar kamuoyuna duyuruldu. Güncellenen listede Antalya'nın Kepez ilçesinde faaliyet gösteren üç işletmenin ürünlerinde kanatlı eti tespit edilirken, Mersin'de faaliyet gösteren bir kasapta da benzer uygunsuzluk ortaya çıktı. Bakanlık, tüketiciyi yanıltan ürünleri kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor.

ANTALYA'DA ÜÇ İŞLETME LİSTEDE YER ALDI

Bakanlığın 18 Haziran 2026 tarihli açıklamasına göre Antalya'nın Kepez ilçesinde faaliyet gösteren üç işletmenin ürünlerinde taklit ve tağşiş tespit edildi. Denetimlerde;

• İnciraltı Kebap Evi - Mehmet Tekdal'a ait çiğ Adana kebap ürününde

• 07 Emir Et - Zehra Söyüçen'e ait çiğ dana kıyma ürününde

• Kardeşler Kebap Salonu Yeni - Yusuf Kaya'ya ait çiğ Adana kebap ürününde kanatlı eti bulunduğu belirlendi.

Kıtma

DANA ETİ YERİNE KANATLI ETİ KULLANILMIŞ

Bakanlık tarafından yapılan laboratuvar analizlerinde söz konusu ürünlerin içeriğinde tüketiciye beyan edilenden farklı olarak kanatlı eti tespit edildi. Bu durum, "taklit veya tağşiş" kapsamında değerlendirilerek kamuoyuna açıklandı.

MERSİN'DE DE BENZER UYGUNSUZLUK

Listede Antalya'nın yanı sıra komşu il Mersin'de faaliyet gösteren M. Ceylanlar Kasabı'nın da yer aldığı görüldü. Yenişehir ilçesindeki işletmede satılan çiğ dana kıyma ürününde de kanatlı eti tespit edildi.

Muhabir: AYŞEM SİCİM