Antalya’da toplu taşıma ücretlerine yüzde 30 zam talebi gündemdeyken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan gelen açıklama dikkat çekti. Yerel yönetimlerin ulaşım ücretlerinde enflasyonun üzerinde artış yapmasına yönelik düzenleme sinyali veren Yılmaz’ın açıklaması, Antalya’da beklenen zam kararının nasıl şekilleneceği sorusunu gündeme getirdi.

Antalya’da toplu taşımaya yüzde 30 zam talebi! İstenen rakam 53 TL
Antalya’da toplu taşımaya yüzde 30 zam talebi! İstenen rakam 53 TL
İçeriği Görüntüle

CEVDET YILMAZ’DAN ULAŞIM ÜCRETLERİNE İLİŞKİN MESAJ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yerel yönetimlerin toplu taşıma fiyatlarında enflasyonun üzerinde artış yapmasının enflasyonla mücadele sürecini olumsuz etkilediğini belirtti. Yılmaz’ın açıklamaları, kent içi ulaşım ücretlerindeki artışlara yönelik yeni bir düzenleme yapılabileceği şeklinde değerlendirildi. Enflasyonun yüzde 30’un altına gerilediği ve dezenflasyon sürecinin devam ettiği belirtilirken, hizmet enflasyonundaki katılığın sürdüğüne dikkat çekiliyor. Ulaşım ücretlerindeki artışların da bu süreç üzerindeki etkisi gündeme gelirken, olası düzenlemenin hangi oranları kapsayacağı ve ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda henüz ayrıntı paylaşılmadı.

ANTALYA’DA YÜZDE 30 ZAM TALEBİ

Antalya’da toplu taşıma esnafı, artan işletme maliyetleri nedeniyle ücret tarifesinde değişiklik yapılmasını istedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına iletilen başvuruda, kilometre bedelleri ile yolcu taşıma ücretlerine yüzde 30 zam yapılması talep edildi. Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından iletilen talepte, kilometre ücretinin 100 TL’ye, toplu taşıma ücretinin ise 53 TL’ye çıkarılması istendi. Zam talebinin pazartesi günü Antalya Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında komisyona sevk edilmesi bekleniyor.

Antalyakart Ve Otobüs (1)

ULAŞIM ESNAFI MALİYET ARTIŞLARINI GEREKÇE GÖSTERDİ

Antalya’daki ulaşım esnafı, zam talebinin gerekçesi olarak akaryakıt başta olmak üzere artan giderleri gösterdi. Başvuruda, kilometre ücretlerine yönelik son artışın Mart 2026’da yapıldığı hatırlatıldı. O dönemde yaklaşık 67 TL olan motorinin litre fiyatının 85 TL seviyesine yükseldiği ve artışın yaklaşık yüzde 27’ye ulaştığı belirtildi. Motorinin yanı sıra araçların bakım ve onarım giderleri, yedek parça, lastik, işçilik, sigorta, vergi ve finansman maliyetlerinin de yükseldiği ifade edildi. Özellikle sanayi ve bakım-onarım giderlerindeki artışın yüzde 30 ila yüzde 40 arasında olduğu kaydedildi.

GÖZLER ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE

Antalya’da toplu taşıma ücretlerine yönelik yüzde 30 zam talebinin komisyon sürecinde değerlendirilmesi bekleniyor. Cevdet Yılmaz’ın fiyat artışlarına ilişkin açıklamasının ardından gözler, hem olası düzenlemenin ayrıntılarına hem de Antalya’da alınacak karara çevrildi.

Antalyakart Ve Otobüs (2)

Muhabir: Hatice Akkılıç