Antalyaspor Kulüp Başkanı Mustafa Ergün taraftar gruplarıyla yaptığı görüşmenin ardından “30 bin koltuk” kampanyası başlattı. Kampanyada, stadın sembolik olarak 30 bin koltuğunun destekçilere tahsis edilmesi hedeflendi. Kampanya kapsamında her bir koltuk için 50 bin TL destek belirlendi. Kampanyada 1 hafta içerisinde 11 milyon 700 bin TL para toplandı.
ASBAŞKANLARDAN GÜÇLÜ DESTEK
Kampanyaya ilk destek, kulübün eski asbaşkanlarından Berkay Bahar ve Levent Ördek’ten geldi. İki isim, 50’şer koltuk karşılığında ayrı ayrı 2 milyon 500 bin TL olmak üzere toplam 5 milyon TL katkı sağladı. Daha sonra eski yöneticilerden Mehmet Bora da 20 koltuk karşılığında 1 milyon TL bağış yaparak kampanyaya katıldı. Böylece bu üç isimden gelen toplam destek 6 milyon TL’ye ulaştı.

11,7 MİLYON TL SEVİYESİNE YÜKSELDİ
Son olarak Antalyaspor Kulübü Başkan Vekili Ayhan Yıldırım ve Turzem firması tarafından 110 koltuk karşılığında 5 milyon 500 bin TL bağış yapıldığı açıklandı. Ayrıca Av. Ahmet Kürşat Köhle ve ailesinin 4 koltuk karşılığında 200 bin TL katkı sunduğu belirtildi. Bu son desteklerle birlikte kampanyanın toplam tutarı 11,7 milyon TL seviyesine yükseldi. Kulüp tarafından yapılan açıklamalarda, destek veren isimlere teşekkür edilirken “Hedef 30 Bin Koltuk” çağrısı da yinelendi.

311 BİN TL’DE KALMIŞTI
Antalyaspor sezon içerisinde Antalya Valiliği onayıyla “Bu şehir seninle ayağa kalkar” sloganıyla bir başka yardım kampanyası daha başlatmıştı. Ancak bu kampanyada toplanan bağış miktarının 311 bin TL seviyesinde kaldığı ifade edilmişti. Kulüp yönetimi, söz konusu kampanyanın şehirde birlik ve dayanışma ruhunu güçlendirmeyi amaçladığını ifade etmişti. Kulüp Başkanı Mustafa Ergün ve yönetim kurulu üyelerinin son olarak Antalya Valisi Hulusi Şahin’i makamında ziyaret etti. Ziyarette kulübün mevcut durumu ve yürütülen projeler hakkında bilgi verildiği öğrenildi.






