Avrupa yılan balığı stoklarının izlenmesine yönelik bilimsel araştırmalar kapsamında düzenlenen Koordinasyon ve Eğitim Toplantısı, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü (AKSAM) Antalya Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi. 2 gün süren buluşmada, “Ege ve Akdeniz Kıyılarında Avrupa Yılan Balığı (Anguilla anguilla) Stoklarının İzlenmesi” başlıklı Güdümlü Yeni Teklif TAGEM Projesi kapsamında yapılacak saha uygulamalarının hazırlıkları ele alındı.
KURUMLAR ORTAK YÖNTEMDE BULUŞTU
AKSAM koordinasyonundaki toplantıya Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (SAREM), Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (KAEM) Su Ürünleri Bölümü ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünde görev yapan proje çalışanları katıldı.
7-8 Ekim tarihlerindeki görüşmelerde, tüm kurumlarda uygulanacak standart örnekleme metodolojisinin oluşturulması, saha uygulamalarında izlenecek esasların belirlenmesi ve veri kayıt formlarının ortak bir standarda kavuşturulması üzerinde duruldu.
AMAÇ UYUMLU VE KARŞILAŞTIRILABİLİR VERİ
Belirlenen ortak yöntemle, proje kapsamında farklı kurumlar tarafından yürütülecek saha çalışmalarının uyumlu, karşılaştırılabilir ve standart bir yapıda ilerlemesi hedefleniyor. Avrupa yılan balığı stoklarının izlenmesine yönelik bilimsel araştırmaların da kurumlar arası iş birliği ve ortak çalışma anlayışıyla sürdürüleceği bildirildi.




