Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde devam eden orman yangınlarına ilişkin son durumu kamuoyuyla paylaştı. Yumaklı, ekiplerin son 24 saat içerisinde 169 yangına müdahale ettiğini, bunlardan 110'unun orman dışı alanlarda meydana geldiğini açıkladı.

Bakan Yumaklı, yürütülen çalışmalar sonucunda 163 yangının tamamen söndürüldüğünü belirterek, birçok noktada ekiplerin yoğun mücadelesinin olumlu sonuç verdiğini ifade etti.

ANTALYA'DA KAŞ YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Açıklamada Antalya'daki yangınlara da yer veren Yumaklı, Kaş ilçesindeki orman yangınının tamamen kontrol altına alındığını duyurdu.

Alanya'da devam eden yangına ilişkin de bilgi veren Bakan Yumaklı, ekiplerin yoğun müdahalesiyle alevlerin etkisinin önemli ölçüde azaldığını belirterek, bölgede çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

DİĞER İLLERDE SON DURUM

Bakan Yumaklı'nın verdiği bilgiye göre, Mersin'in Gülnar ve Muğla'nın Seydikemer ilçelerindeki yangınlar büyük oranda kontrol altına alındı.

Aydın'ın Çine ilçesi ile Balıkesir'in Gömeç ilçesinde ise yangınları söndürme çalışmaları havadan ve karadan aralıksız devam ediyor.

YUMAKLI'DAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Yangınlarla mücadelenin aralıksız sürdüğünü vurgulayan İbrahim Yumaklı, sahada görev yapan ekiplerin büyük özveriyle çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Vatandaşlara da çağrıda bulunan Yumaklı, yeni yangınların önlenmesi için herkesin daha dikkatli ve duyarlı davranmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

Muhabir: Tahsin CAN ÖNALP