Antalya’da ihtiyaç sahibi vatandaşlar için her gün 2 bin porsiyon sıcak yemek hazırlanıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki aşevlerinde hazırlanan yemekler, özellikle yemek yapamayacak durumdaki yaşlılar, engelli bireyler ve sosyo-ekonomik durumu yetersiz vatandaşlara ulaştırılıyor.

ÖZDEMİR'DEN AŞEVİNE ZİYARET

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren merkez aşevini ziyaret eden Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Büşra Özdemir, çalışmaları yerinde gördü. Büşra Özdemir, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Çiğdem Hacıoğlu ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Murat Yavuz’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yavuz, merkez aşevinde günlük 1300 porsiyon, Alanya’da 400 porsiyon, Manavgat’ta 300 porsiyon olmak üzere toplamda günlük 2000 porsiyon, yıllık 7 bin porsiyon yemek dağıtımı yapıldığını söyledi. Yavuz, aşevinde hazırlanan yemeklerin engelli bireylere, yemek yapamayacak durumda olan yaşlılara ve sosyo-ekonomik durumu kötü olan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi.

HER GÜN YÜZLERCE AİLENİN SOFRASINA SICAK YEMEK ULAŞTIRIYORLAR

Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda her gün binlerce ailenin sofrasına ulaşan yemeklerin yapım aşamasını yerinde gören Başkanvekili Özdemir, yemekleri kendi elleriyle sefer taslarına koyarak personele eşlik etti. Ardından çalışanlarla sohbet eden Büşra Özdemir, özverili çalışmalarından dolayı personele teşekkür etti. İhtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılan yemeklerin büyük bir titizlik ve dayanışma anlayışıyla hazırlandığını belirten Özdemir, aşevi çalışanlarının emeğinin her gün yüzlerce ailenin sofrasına sıcak yemek olarak ulaştığını ifade etti.

ÖZDEMİR, PERSONELİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkanvekili Özdemir, “Aşevimiz günlük yemek dağıtımlarının yanında Ramazan ayında iftar yemeği, aşure ayında aşure ikramı, üniversite öğrencilerine sınav döneminde sıcak çorba ikramı, afetlerde, olağanüstü durumlarda da mobil aşevi ile vatandaşlarımızın yanında oluyor. Küçük bir hizmet gibi görünüyor ama insanların en zor anında yetiştiğimiz, onların yükünü hafiflettiğimiz, her eve sıcacık giriş yaptığımız bir yer aşevimiz. Sabahın çok erken saatinde başlıyorlar çalışmaya. Aşevimizin mutfağında görev yapan arkadaşlarımdan lojistikte görev alan herkese kadar öz verili emekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

DAĞITIM ARAÇLARINI UĞURLADI

Başkanvekili Özdemir, daha sonra ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere hazırlanan yemeklerin bulunduğu yemek dağıtım araçlarını uğurladı. Başkanvekili Büşra Özdemir, aşevi ile aynı yerleşkede bulunan Yol Yapım, Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı, İlçe Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: BÜLTEN