Ege bölgesinin dünyaca ünlü turizm merkezlerinden Muğla'nın Bodrum ilçesinde, kadın dayanışması ile kent estetiğini bir araya getiren örnek bir çalışma başlatıldı. Komşu bölge Antalya ve tüm Ege sahillerinde ilgiyle takip edilen proje kapsamında, Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Atölye Mai iş birliğinde yürütülen "Bodrumlu Kadınlar Sokak İçin Örüyor" çalışmasının ilk etabı başarıyla tamamlandı. Bir ay boyunca evlerinde, komşularıyla ve atölyelerde el emeği göz nuru dökerek örgü ören kadınlar, ürettikleri bin 400 motifi bir araya getirmek amacıyla Atölye Mai’nin bahçesinde buluştu.
PİKNİK VE MÜZİK EŞLİĞİNDE GÖLGELİKLER HAZIRLANDI
"Hem Örgü Hem Piknik" temasıyla düzenlenen renkli etkinlikte bir araya gelen kadınlar, motifleri birleştirme mesaisine başladı. Kadınlar ilk olarak 11’er motiften oluşan sıralar hazırladı, ardından bu sıraları birleştirerek asılmaya hazır 22 motiflik dekoratif gölgelikler haline getirdi. Müzik eşliğinde piknik yaparak keyifli vakit geçiren kadınlara, Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Avukat Keziban Gözde Çakıroğlu ve müdürlük personeli de eşlik etti. Hazırlanan el emeği ürünlerin klasik tente ve brandalara estetik bir alternatif oluşturacağı kaydedildi.

İLK UYGULAMA TURGUTREİS SEVGİ YOLU’NDA YAPILACAK
Sokaklara özgün bir hava katması planlanan rengarenk gölgeliklerin ilk durağı belirlendi. Projenin ilk uygulamasının Turgutreis Sevgi Yolu’nda hayata geçirileceği, başlangıçta 50 metre uzunluğunda tasarlanan alanın ilerleyen süreçte 150 metreye çıkarılacağı açıklandı. Farklı hava şartlarına dayanıklılığı test edilen el emeği gölgeliklerin yaz aylarında sokakları serinletip süslemesi, kış aylarında ise korumaya alınarak uzun yıllar kullanılması hedefleniyor.

BODRUM BELEDİYE BAŞKANINDAN KADINLARA TEŞEKKÜR
Projeye dair değerlendirmelerini paylaşan Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, kadınların kent yönetimi ve üretimine katılımını desteklediklerini vurguladı. Çalışmadan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, projeye katkı sağlayan kadınlara, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü yetkililerine ve Atölye Mai çalışanlarına teşekkür ederek, kadın emeği ve dayanışmasıyla Bodrum’u güzelleştirmeye devam edeceklerini bildirdi. Motif birleştirme sürecinin tamamlanmasının ardından projenin ikinci etabına geçileceği açıklandı.





