Alanya Belediyesi’nin geleneksel etkinlikleri arasında yer alan Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Festivali, bu yıl 20’nci kez düzenlenecek. Gökbel Yaylası’nda gerçekleştirilecek organizasyonda Türkiye’nin önemli pehlivanları er meydanına çıkacak.

Yüzyıllardır sürdürülen yağlı güreş geleneğini yaşatmayı amaçlayan festival, aynı zamanda Yörük kültürünün, dayanışmanın ve misafirperverliğin buluşma noktası olacak.

BAŞKAN ÖZÇELİK’TEN FESTİVALE DAVET

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada vatandaşları Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Festivali’ne davet etti.

Özçelik açıklamasında, “Gökbel'de dualar semaya yükselecek, davulun sesi yaylaya karışacak, er meydanında pehlivanlar kol bağlayacak. Yüzyılların mirası ata sporumuzun heyecanını, Yörük kültürünü, dostluğu, paylaşmayı ve Alanya’mızın eşsiz misafirperverliğini hep birlikte yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

FESTİVAL 30 TEMMUZ’DA BAŞLAYACAK

Her yıl yoğun ilgi gören Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Festivali, 30 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında Gökbel Yaylası’nda ziyaretçilerini ağırlayacak.

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenecek organizasyonda güreş müsabakalarının yanı sıra geleneksel kültürün yaşatıldığı etkinliklerle vatandaşlara festival atmosferi sunulacak.

Muhabir: Tahsin CAN ÖNALP