Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere toplam 550 sözleşmeli personel alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, 100 diyetisyen, 150 psikolog ve 300 sosyal çalışmacı alınacak. Antalya ise toplam 17 kişilik kontenjanla en fazla kadro ayrılan iller arasında yer aldı.

ANTALYA'YA 17 KİŞİLİK KONTENJAN

Yayımlanan kontenjan dağılımına göre Antalya'da;

• 3 diyetisyen

• 3 psikolog

• 11 sosyal çalışmacı olmak üzere toplam 17 sözleşmeli personel istihdam edilecek.

G S B 2

TOPLAM 550 PERSONEL ALINACAK

GSB'nin alım ilanına göre taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere;

• 100 diyetisyen

• 150 psikolog

• 300 sosyal çalışmacı olmak üzere toplam 550 sözleşmeli personel alınacak.

BAŞVURULAR 20 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR

Adaylar başvurularını 20 Temmuz 2026 saat 00.00 ile 24 Temmuz 2026 saat 17.00 arasında e-Devlet üzerinden Kariyer Kapısı sistemi aracılığıyla elektronik ortamda yapabilecek. Başvurular yalnızca https://kariyerkapisi.gov.tr üzerinden kabul edilecek.

KPSS ŞARTI ARANACAK

Başvurularda 2024 KPSS B Grubu P3 puan türünden en az 60 puan şartı aranacak. Başvuruların ardından her kadro için kontenjanın üç katı aday sözlü sınava çağrılacak. Sözlü sınavlar Ankara'da gerçekleştirilecek ve başarı sıralaması sözlü sınav puanı esas alınarak belirlenecek.

Muhabir: AYŞEM SİCİM