Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Adayı ve Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Öz, ATSO Meclis Toplantısı’nda Antalya iş dünyasının yaşadığı sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Öz, Antalya’nın sanayi ve ticaret alanında hak ettiği noktada olmadığını belirterek çözümün güçlü temsil ve ortak hareketten geçtiğini söyledi.

“ANTALYA’NIN SANAYİSİ VE TİCARETİ HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”

Antalya iş dünyasının ülkenin üreten, geliştiren ve istihdam sağlayan en dinamik güçlerinden biri olduğunu ifade eden Hatice Öz, ATSO üyelerinin birçok alanda hak ettikleri karşılığı alamadığını dile getirdi.

Öz, turizmden tarıma, sanayiden ticarete kadar farklı sektörlerde yaşanan sorunların ortak bir noktada birleştiğini belirterek, “Birçok farklı sorunlarımız olmasına rağmen aslında bu tek bir kavram altında tek bir noktada birleşiyor o da ‘Hak’tır. Antalya’nın sanayisi ve ticareti hak ettiği yerde değil” dedi.

KDV FARKI REKABET GÜCÜNÜ ETKİLİYOR

Antalya’nın farklı bölgelerinde ATSO üyeleriyle görüşmeler yaptıklarını belirten Hatice Öz, sektörlerin yaşadığı sorunları sahadan takip ettiklerini söyledi.

Öz, bazı üyelerin ürünlerini yüzde 1 KDV ile almasına rağmen satış sırasında yüzde 10 veya yüzde 20 KDV uygulamak zorunda kaldığını ifade ederek, bu durumun fiyatlandırma sorunlarına ve rekabet gücünde kayıplara yol açtığını belirtti.

POS MALİYETLERİ VE NAKİT AKIŞI SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ

İş dünyasının karşılaştığı diğer sorunlara da değinen Öz, POS cihazı uygulamalarındaki yüksek komisyon oranlarının, satış bedellerinin hesaplara geç aktarılmasının ve bakım ile yazılım destek ücretleri adı altında alınan ek maliyetlerin işletmeler üzerindeki yükü artırdığını söyledi.

Öz, bu sorunların işletmelerin nakit akışını olumsuz etkilediğini ifade etti.

“ÇÖZÜM GÜÇLÜ BİR ATSO VE GÜÇLÜ TEMSİLDEN GEÇİYOR”

Antalya iş dünyasının finansmana daha kolay erişmesinin ve güçlü şekilde temsil edilmesinin önemine vurgu yapan Hatice Öz, çözümün güçlü bir ATSO ve etkili temsilden geçtiğini belirtti.

İş dünyasının sorunlarının kavga ve ayrışmayla değil, birlik, istişare ve ortak akılla çözülebileceğini ifade eden Öz, kurumun ve üyelerin öncelikli tutulması halinde birçok problemin yerel yönetimler ve bakanlıklar nezdinde daha kolay çözülebileceğini söyledi.

ANTALYA İŞ DÜNYASI İÇİN BİRLİK ÇAĞRISI YAPTI

Hatice Öz, Antalya’nın ve iş dünyasının hak ettiği yere birlikte ulaşabileceğine inandığını belirterek, birleşme, istişare ve ortak çalışma anlayışının önemine dikkat çekti.

Öz, Antalya’nın ekonomik gücünün daha ileri taşınması için tüm paydaşların birlikte hareket etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA