Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) mutlak butlan sonrası gözler yeni parti yönetimine çevrilmişti. Mahkemenin verdiği "mutlak butlan" kararıyla yeniden CHP Genel Başkanlığı görevine getirilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun oluşturduğu Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kamuoyuna açıklandı.
MYK LİSTESİNİ MÜSLİM SARI DUYURDU
CHP Genel Merkezi'nde yürütülen çalışmaların ardından oluşturulan yeni MYK listesini, Basın Sözcüsü olarak görevlendirilen Müslim Sarı açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun, göreve dönüşünün ardından parti yönetimini şekillendirmek için yoğun mesai harcadığı belirtilirken, yeni MYK'nın da belirlenmesiyle birlikte parti yönetiminde yeni dönem resmen başladı.
KILIÇDAROĞLU'NUN A TAKIMI AÇIKLANDI
Açıklanan listeye göre Kemal Kılıçdaroğlu'nun MYK'sında şu isimler yer aldı:
-
Rıfat Turuntay Nalbantoğlu – Genel Sekreter
-
Orhan Sarıbal – Yurtiçi Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-
Bülent Kuşoğlu – İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı / Sayman
-
Müslim Sarı – Parti Sözcüsü ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-
Semra Dinçer – Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-
Deniz Demir – Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-
Prof. Dr. Ali Rıza Erbay – Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-
Cemal Canpolat – İşveren Sendikaları ve İş Dünyasından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-
Necdet Saraç – Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-
Yıldırım Kaya – Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-
Hasan Efe Uyar – Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-
Berhan Şimşek – Kültür ve Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-
Devrim Barış Çelik – Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-
Ahmet Hakan Uyanık – AR-GE ve Üretim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-
Nevaf Bilek – Bölgesel Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-
Adnan Demirci – İşçi Sendikaları ve STK’lardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-
Tahsin Tarhan – Sanayi ve Ticaret Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
-
Gamze Akkuş İlgezdi – İnsan Hakları ve Aileden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
İLK TOPLANTI BUGÜN 18.00'DE
"Genel Başkan" dahil 19 kişiden oluşan MYK’ye ek olarak; Ekonomi, Dış Politika, Hukuk ve Seçim İşleri birimleri doğrudan "Genel Başkan"a bağlı olarak faaliyet gösterecek.
KURULTAY SORUSUNA YANIT
Kurultay için toplanan yüzlerce imzaya da değinen Müslim Sarı, şunları söyledi:
"CHP'nin mevcut durumda kurultay yapma şansı yok. Bildiğiniz üzere bölge idare mahkemesinin vermiş olduğu bir karar var ve bu karar ihtiyati tedbirle verilmiş olan bir karar. Yani henüz kesinleşmedi çünkü Yargıtay aşaması var. Dolayısıyla bu hukuk zemininde ister imzalar toplansın, ister parti meclisinden böyle bir karar alsın, isterse şu anda Sayın Genel Başkanımız hadi gelin hep beraber kurultaya gidiyoruz desin, kurultayı toplayabilmek mümkün değil. Hukuka göre bu olanaksız. Aslında imza toplama sürecinde bulunan arkadaşlarımız da bunu çok iyi biliyorlar. Biz kurultaya karşı değiliz. Kurultay yapalım istiyoruz. Bu arkadaşlarımızla da konuşalım istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin içine düşürüldüğü bu cendereden çıkartabilecek bir yol haritasını hep beraber oluşturalım istiyoruz. En nihayetinde Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki bu tartışmalar bir kurultayla çözülecek tabii ki."





