İktidarın “Terörsüz Türkiye” olarak adlandırdığı süreçte kamuoyunun çerçeve yasa olarak adlandırdığı Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi, dün gece TBMM’de kabul edildi. Kanun teklifine “Evet” oyu kullanan Yeni Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya tarafından sert eleştirildi. Ali Adnan Kaya, Milletvekili Kaya’ya, “Evet’ oyu kullanırken, seçilmende emeği olan, alın teri olan, helal oyları olan İYİ Parti Antalya seçmenlerinin hissiyatını hiç düşünmedin mi?” dedi.
“TÜRK MİLLETİ BU İHANETİ MUTLAKA SORACAKTIR”
Milletvekili Kaya’ya ateş püsküren İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya, “‘Dün akşam tüm Türk Milleti, Gazi Meclisimizde ‘terörsüz Türkiye’ aldatmacasıyla kimlerin amacına hizmet ettiği açıkça ortada olan malum yasanın kabul edilmesini esefle izlemiştir. AKP-MHP ve DEM Parti bu yasanın mimarı olarak elbette bu ihanet ortaklığında buluşmuşlardır. Büyük Türk Milleti bu ihaneti gerçekleştirenlerden mutlaka hesap soracaktır” ifadelerini kullandı.

“ANTALYA’NIN MİLLİ HİSLERİNE İHANET”
Antalya İYİ Parti Teşkilatı olarak ilk hesap soracakları kişinin vekil Kaya olduğunu belirten Başkan Kaya, “Kendisi 2023 seçimlerinde İYİ Partililerin helal oyları, alın terleri ve emekleriyle Milletvekili seçilmiştir. İYİ Parti’ye geldiğinde kendisinin ne kadar milliyetçi, vatansever bir Türk Evladı olduğunu, Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyet değerlerine bağlı olduğunu ballandırarak anlatmıştır. Seçimden 1 yıl sonra hiçbir gerekçesi yokken partimizden ayrılmış ve CHP’ye geçmiştir. Kısa bir süre önce de Yeni Parti’nin kuruluşunda yer alarak siyasete bu partide devam etme kararı almıştır. Tabii bu kararlar kendisinin iradesinde olan kararlardır. Ancak; dün akşam Meclis’te yapılan oylamada Genel Başkanları Özgür Özel’in tüm Milletvekillerini oylamada serbest bıraktıklarını açıklamasına rağmen seçim bölgesi olan Antalya’nın milli hislerine ihanet ederek ‘evet’ oyu kullanmıştır” şeklinde konuştu.
“İYİ PARTİ ANTALYA SEÇMENLERİNİN HİSSİYATINI DÜŞÜNMEDİN Mİ?”
Vekil Kaya’nın İYİ Parti’den milletvekili seçildiğini dikkat çeken Başkan Kaya, “Şimdi kendisine sormak istiyorum, ‘Ey Aykut Kaya, senin kimliğin ne?’ Milliyetçilik kim, sen kim? Atatürkçülük kim, sen kim? Atatürk’ün kurduğu CHP ve onun yavrusu Yeni Parti’de siyaset yapıyorsun. Türkiye Cumhuriyeti’nin ebedi Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hangi ilkesine uyarak bu melun yasaya onay verdin? ‘Evet’ oyu kullanırken, seçilmende emeği olan, alın teri olan, helal oyları olan İYİ Parti Antalya seçmenlerinin hissiyatını hiç düşünmedin mi? Büyük Türk Milleti elbette tüm ihanet edenlerden hesap sorduğu gibi yapılacak ilk seçimde Aykut Kaya ve onun gibilerden mutlaka sandıkta hesap soracaktır. Çünkü, İhanetin zaman aşımı yoktur’’ dedi.





