Antalya’nın dünyaca ünlü turizm merkezlerinden Kaş ile Kalkan arasındaki seyir noktası, eşsiz manzarasıyla ziyaretçileri büyülerken çevreye bırakılan çöpler tepkilere neden oluyor. Türkiye’de yaşayan Alman içerik üreticisi Julia Graner, Almanya’dan gelen ailesini bölgeye götürdüğünde karşılaştığı manzara karşısında şaşkınlığını dile getirdi.
KAŞ’IN GÜZELLİĞİNİ ÇÖPLER GÖLGELİYOR
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Graner, Kaş-Kalkan hattındaki seyir noktasında çevreye gelişigüzel bırakılan atıkların bölgenin doğal güzelliğine zarar verdiğini söyledi. Özellikle yabancı ziyaretçilerin ilk dikkatini çeken şeyin manzara yerine çöpler olduğunu belirten Graner, duruma tepki gösterdi.

“TEK GÖRDÜĞÜMÜZ ÇÖP”
Ailesini fotoğraf çekmeleri için seyir noktasına getirdiğini ifade eden Graner, “Buraya ailemi getirdim. Fotoğraf çeksinler diye geldik ama söyledikleri tek şey her yerde gördüğümüz çöpler oldu. Annem bana, ‘İnsanlar çöplerini neden burada bırakıyor? Bunu yapmak için ne düşünüyorlar?’ diye sordu” dedi.
ÇÖP KUTUSU VAR, ÇÖPLER YERDE
Bölgede çöp kutusu bulunmasına rağmen atıkların çevreye bırakıldığını vurgulayan Graner, “İçecek kutuları, bira ve soda şişeleri her yerde. İşin en ilginç yanı ise burada çöp kutusu var ama içinde neredeyse hiç çöp yok. Buna gerçekten anlam veremiyorum” ifadelerini kullandı.





