Antalya’nın Kepez ilçesi Kirişçiler Mahallesi'nde orman alanı dışında çıkan yangına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. Geçtiğimiz günlerde Kepez'de yine bir yangın meydana gelmişti.
NEDENİ HENÜZ BİLİNMİYOR
Yangın, Kepez ilçesine bağlı Kirişçiler Mahallesi'nde, orman sınırları dışında bulunan alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıktı. Alevleri fark eden çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yaptığı ihbar üzerine bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ile Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi.

EKİPLER MÜDAHALE EDİYOR
İhbarın ardından yangına kısa sürede olay yerine intikal eden ve müdahale eden ekipler, alevlerin çevredeki yerleşim alanları ile ormanlık bölgeye sıçramaması için çalışma başlattı. Söndürme çalışmalarına helikopter ve uçaklarla havadan, çok sayıda arazöz, su ikmal aracı, iş makinesi ve itfaiye ekibiyle de karadan destek veriyor.
ORMAN YANGINI ÇIKMIŞTI
Geçtiğimiz gün Kepez'in Çamlıca Mahallesi'nde ormanlık alanda yangın meydana gelmişti. Meydana gelen yangına çok sayıda ekip müdahale etti. Uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınan yangında 5 helikopter, 4 yangın söndürme uçağı, 12 arazöz, 4 su ikmal aracı, 4 ilk müdahale aracı, çok sayıda orman işçisi görev aldı.





