Antalya’nın Korkuteli ilçesinde farklı mahallelerde bulunan 8 adet Hazine taşınmazı satışa çıkarılıyor. Korkuteli Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından hazırlanan ilana göre taşınmazların satış ihalesi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45’inci maddesi kapsamında Açık Teklif Usulü ile gerçekleştirilecek. İhale 25 Ağustos 2026 Salı günü saat 09.30’da başlayacak ve taşınmazlar ilan edilen saat sırasına göre satışa sunulacak.
8 TAŞINMAZ İHALEYLE SATILACAK
İhalede satışa çıkarılacak taşınmazlar Korkuteli’nin Beğiş, Kayabaş, Yukarıkavak, Kevzer, Kozağaç, Büyükköy ve Yakaköy mahallelerinde bulunuyor.
Taşınmazların özellikleri ve muhammen bedelleri şöyle:
- Beğiş Mahallesi: 220 ada 181 parselde bulunan 2 bin 866,33 metrekarelik taşınmazın tamamı satışa çıkarılacak. Ham toprak niteliğindeki taşınmaz için muhammen bedel 1 milyon 900 bin TL, geçici teminat 190 bin TL olarak belirlendi. İhale saati 09.30.
- Kayabaş Mahallesi: 248 ada 1 parseldeki 2 bin 608,75 metrekarelik taşınmazın muhammen bedeli 1 milyon 827 bin TL, geçici teminatı 182 bin 700 TL. İhale 09.45’te.
- Yukarıkaraman Mahallesi: 135 ada 44 parselde bulunan 4 bin 362,52 metrekarelik çalılık vasıflı taşınmaz için 2 milyon 900 bin TL muhammen bedel belirlendi. Geçici teminat 290 bin TL, ihale saati 10.00.
- Kevzer Mahallesi: 171 ada 1 parseldeki 9 bin 785,86 metrekarelik taşınmazın muhammen bedeli 2 milyon TL, geçici teminatı 200 bin TL. İhale 10.15’te.
- Kozağaç Mahallesi: 168 ada 154 parseldeki 5 bin 177,84 metrekarelik taşınmaz için 3 milyon 300 bin TL muhammen bedel ve 330 bin TL geçici teminat belirlendi. İhale 10.30’da.
- Büyükköy Mahallesi: 176 ada 12 parselde bulunan 679 metrekarelik taşınmazda 1491/2400 hisse satışa sunulacak. Satışa konu hissenin karşılığı 421,82 metrekare olarak gösterildi. Arsa niteliğindeki taşınmazın muhammen bedeli 1 milyon 270 bin TL, geçici teminatı 127 bin TL. İhale 10.45’te.
- Büyükköy Mahallesi: 136 ada 12 parseldeki 742 metrekarelik arsanın muhammen bedeli 1 milyon 855 bin TL, geçici teminatı 185 bin 500 TL. İhale 11.00’de.
- Yakaköy Mahallesi: 132 ada 1 parselde bulunan 10 bin 389,08 metrekarelik taşınmaz için 3 milyon 640 bin TL muhammen bedel belirlendi. Geçici teminat tutarı 364 bin TL, ihale saati ise 11.15.
EN YÜKSEK BEDEL YAKAKÖY’DE
İhalede satışa çıkarılan taşınmazlar arasında en yüksek muhammen bedel 3 milyon 640 bin TL ile Yakaköy Mahallesi’ndeki 10 bin 389 metrekarelik taşınmaz için belirlendi.
Bunu 3 milyon 300 bin TL ile Kozağaç, 2 milyon 900 bin TL ile Yukarıkaraman, 2 milyon TL ile Kevzer, 1 milyon 900 bin TL ile Beğiş, 1 milyon 855 bin TL ile Büyükköy, 1 milyon 827 bin TL ile Kayabaş ve 1 milyon 270 bin TL ile Büyükköy’deki diğer taşınmaz takip ediyor.

TAŞINMAZLARIN İMAR DURUMLARI FARKLI
İlanda taşınmazların imar durumlarına ilişkin bilgilere de yer verildi. Beğiş Mahallesi’ndeki taşınmaz köy yerleşim alanı, Kayabaş, Yukarıkaraman, Kevzer ve Kozağaç’taki taşınmazlar ise tarım alanı kapsamında gösterildi. Büyükköy’deki iki taşınmazın imar durumu konut alanı olarak belirtilirken, Yakaköy’deki taşınmazın tarım alanı ve köy yerleşik alanı içerisinde olduğu bildirildi.
PEŞİN ÖDEMEDE YÜZDE 20 İNDİRİM
İlanda satış bedelinin peşin ödenmesi halinde yüzde 20 indirim uygulanacağı belirtildi. Taksitli ödeme tercih edilmesi durumunda ise ihale bedelinin dörtte birinin peşin, kalan tutarın 2 yıl içerisinde kanuni faiz uygulanarak taksitler halinde ödenebileceği bildirildi. İlanda taksitli satışlarda uygulanacak kanuni faiz oranının yıllık yüzde 24 olduğu belirtildi.
Ayrıca taşınmazların satış bedeli dışında KDV, vergi, resim ve harç alınmayacağı, taşınmazların 5 yıl süreyle Emlak Vergisi'nden muaf tutulacağı duyuruldu.

İHALE 25 AĞUSTOS’TA
Korkuteli’ndeki 8 taşınmazın satış ihalesi 25 Ağustos 2026 Salı günü, Korkuteli Milli Emlak Şefliği'nde toplanacak komisyon tarafından gerçekleştirilecek.
İhaleye katılmak isteyenlerin geçici teminatlarını ihale saatinden önce belirtilen Ziraat Bankası hesabına yatırmaları gerekiyor. Gerçek kişilerden nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah belgesi ve vekaleten katılım halinde noter onaylı vekaletname gibi belgeler istenecek. Tüzel kişilerin ise faaliyet ve yetki belgeleri ile imza sirkülerini sunmaları gerekiyor. İhaleye ilişkin şartname ve ayrıntılı bilgilere Korkuteli Milli Emlak Şefliği üzerinden ulaşılabilecek.






