Sağlık Bakanlığı, ameliyat randevularındaki yoğunluğu azaltmak için önemli bir adım attı. Artık kamu hastanelerinde akşam saatlerinde ve hafta sonları da ameliyat yapılabilecek. Bu kapsamda hastanelere resmi yazı gönderildi.
YENİ DÜZENLEME İÇİN PLANLAMA YAPILDI
Genelgeye göre, ameliyathane ve endoskopi ünitelerinin en az yüzde 25’lik kapasitesinin hafta içi 22.00’ye kadar, hafta sonu ise 08.00-17.00 arasında hizmet verecek şekilde planlanması istendi. Çalışma düzeninin vardiya veya fazla mesai şeklinde olacağı belirtildi. Düzenlemenin gerekçesi, ileri tarihlere verilen yoğun ameliyat randevuları olarak açıklandı.
SAĞLIK HİZMETLERİNE ERİŞİMİ KOLAYLAŞTIRILACAK
Bakanlıktan yapılan açıklamada, uygulamanın yasal çerçevede olduğu vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: “Sağlık çalışanlarımızın mesai düzeni mevzuata uygun şekilde yapılacak. Hedefimiz vatandaşlarımızın sağlık hizmetine erişimini kolaylaştırmak ve mevcut kapasiteyi en verimli şekilde kullanmak.”
"KİMSE YORGUN BİR PİLOTUN UÇAĞINA BİNMEK İSTEMEZ"
İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu ise düzenlemeye karşı çıkarak, “Çalışan sağlığı için de, hizmet alan hasta için de uygun değil. Kimse yorgun bir pilotun uçağına binmek istemez.” ifadelerini kullandı.