Muratpaşa Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı bugün saat 14.30’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının en önemli gündem maddesi gündemin 8’inci sırasında yer alan plan değişikliği oldu. Mecliste Muratpaşa Mahallesi'nde bulunan 4003 ada 17 parselin "Yol Boyu Ticaret ve Konut" kullanımından "Otel Alanı"na dönüştürülmesini öngören 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yer aldı. Gündem maddesi meclis üyelerinin "evet" oyu vermesi ile oy birliği ile kabul edildi.

KENT MERKEZİNE YENİ OTEL

Plan ve Proje Müdürlüğü'nün 24 Haziran 2026 tarihli ve 2370 sayılı yazısıyla meclis gündemine taşınan düzenleme kapsamında, Muratpaşa Mahallesi'nde özel mülkiyette bulunan 4003 ada 17 parselin kullanım fonksiyonunun değiştirilmesi önerildi. Yaklaşık 663 metrekare yüzölçümüne sahip parsel üzerinde mevcutta bir yapı bulunduğu belirtilirken, plan değişikliğiyle parselin geometrisinde herhangi bir düzenleme yapılmayacağı, yalnızca kullanım kararının "Otel Alanı" olarak revize edileceği ifade edildi. Hazırlanan plan notlarına göre, parselde emsal ve kat yüksekliği korunacak, subasman kotu ise 2.50 metre olarak uygulanacak.

Muratpaşa'ya Yeni Otel

KENT MERKEZİNDEKİ KONAKLAMA İHTİYACINI GİDERECEK

Antalya Körfez Gazetesi muhabiri Ertuğrul Gün’ün haberine göre; dosyada yer alan plan değişikliği gerekçesinde, bölgenin mevcut yapılaşma karakterine dikkat çekildi. Muratpaşa Mahallesi'nin büyük ölçüde konut ve ticaret fonksiyonlarıyla geliştiği belirtilen raporda, planlama alanının kent merkezindeki merkezi iş alanlarına ve Adnan Menderes Bulvarı'na yakın konumunun önemli bir avantaj oluşturduğu vurgulandı. Bu ulaşım ve konum avantajı nedeniyle söz konusu parselin butik şehir oteli olarak değerlendirilmesinin uygun görüldüğü, böylece kent merkezindeki konaklama ihtiyacına katkı sağlanmasının amaçlandığı kaydedildi.

Muratpaşa'ya Yeni Otel 3

İMAR PLANINDA DİKKAT ÇEKEN DETAY

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yürürlükte bulunan 1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı'nda söz konusu alanın "Ticaret-Turizm-Konut (TİCTK)" karma kullanımında bulunduğu belirtilirken, bu kullanım kararının alt ölçekli planlarda ticaret, turizm ve konut fonksiyonlarından birinin ya da tamamının uygulanmasına olanak sağladığı ifade edildi. Bu kapsamda, yalnızca kullanım fonksiyonunun değiştirilmesinin plan bütünlüğünü bozmadığı değerlendirmesine yer verildi. Kritik gündem maddesi CHP-AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Gözler Büyükşehir Belediye Meclisi'nin alacağı karara çevrildi.

Muratpaşa'ya Yeni Otel 2

MECLİS GÜNDEMİNDE OLDU

Meclis toplantısının gündeminde imar planlarına ilişkin başka önemli başlıklar da yer aldı. Konuksever Mahallesi'nde yer alan 4513 ada 3 parseldeki "Sağlık Ocağı" kullanımının "Sağlık Tesisi Alanı"na dönüştürülmesine yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği de üyelerin değerlendirmesine sunuldu. Güzeloba Mahallesi Havaalanı Caddesi ile 2163 ve 2166 sokakların kesişiminde bulunan parka "Avukat Gürkut Acar Parkı" adının verilmesine ilişkin İsim Verme Komisyonu raporu da ele alındı. Temizlik İşleri Müdürlüğü envanterinde kullanılmak üzere araç alımı ve finansal kiralama işlemleri konusunda Belediye Başkanı Ümit Uysal'a yetki verilmesine ilişkin Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün teklifi de meclis üyelerinin oyuna sunuldu. Bahsi geçen gündem maddeleri yine oy birliği ile kabul edildi.

Muratpaşa Belediyesi Hizmet Binası

Kaynak: ANTALYA KÖRFEZ GAZETESİ-ERTUĞRUL GÜN