Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Girne Limanı’ndan Mersin’in Taşucu Limanı’na doğru hareket eden Express Yolcu Gemisi, kıyıdan yaklaşık 4 mil açıkta yardım çağrısında bulunduktan sonra battı. Geminin Girne Limanı’ndan kısa süre önce ayrıldığı ve yaklaşık 2 kilometre açıkta alabora olduğu bilgisine ulaşıldı. Gemide bulunan 258 yolcuyu kurtarmak için sahil güvenlik ekiplerinin yanı sıra özel şirketlere ait gemiler de bölgeye sevk edildi.
GEMİ ALABORA OLDU
Girne ile Mersin Taşucu arasında sefer yapan Filo Jet’e ait Express Yolcu Gemisi’nin, Girne Limanı’ndan ayrıldıktan kısa süre sonra alabora olduğu bildirildi. Geminin yaklaşık 2 kilometre açıkta ters döndüğü öğrenilirken, olayın ardından bölgede geniş kapsamlı kurtarma çalışması başlatıldı. Sahil Güvenlik gemilerinin yanı sıra özel şirketlere ait teknelerin de yolcuları kurtarmak üzere harekete geçtiği belirtildi. Olay anına ilişkin görüntülerde geminin tamamen ters döndüğü görüldü.

CEVDET YILMAZ'DAN AÇIKLAMA
Türkiye'den konuya ilişkin resmi makamlardan ilk açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz açıklamasında "Hepimizi derinden üzen bir haber almış durumdayız. Girne açıklarında katamaran tipi bir yolcu gemisi su alarak batmıştır. KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti Sahil Güvenlik unsurları ile ilgili kurumlar tarafından başlatılan arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir. Şu an itibarıyla temel önceliğimiz, yolcuların ve mürettebatın kurtarılmasıdır. Yaşanan müessif hadiseyi yakından takip ediyor, arama kurtarma çalışmalarına her türlü desteği sağlıyoruz. Gemide bulunan yolcularımıza, mürettebata ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.
"KAYIPLARIMIZ VAR"
Kuzey Kıbrıs Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı yaptığı açıklamada hayatını kaybedenlerin olduklarını bildirdi ve "Kayıplarımız var maalesef sayısını bilmiyoruz" dedi.





