Antalya Kepez Belediyesi, mülkiyetinde bulunan 3 taşınmazın kiralanması için ihaleye çıkıyor. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. maddesi kapsamında açık teklif usulüyle gerçekleştirilecek ihalede, biri Emek Mahallesi'nde, ikisi ise Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan taşınmazlar kiraya verilecek.
ÜÇ TAŞINMAZ KİRALANACAK
İhale kapsamında kiraya verilecek taşınmazlar şu şekilde sıralandı:
• Emek Mahallesi 2178 Sokak Kapalı Pazarı No:5 adresinde bulunan 1 taşınmaz
• Fevzi Çakmak Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı Kapalı Perşembe Pazarı No:39/C adresindeki 1 dükkan
• Fevzi Çakmak Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı Kapalı Perşembe Pazarı No:39/D adresindeki 1 dükkan
İLK TAŞINMAZ 3 YILLIĞINA KİRALANACAK
Emek Mahallesi'ndeki taşınmaz 3 yıllığına kiraya verilecek. Belediyenin ilanına göre bu taşınmazda ticari faaliyet yapılamayacak. Taşınmaz için aylık 23 bin TL + KDV muhammen kira bedeli belirlenirken, geçici teminat tutarı 82 bin 800 TL, şartname bedeli ise 6 bin TL olarak açıklandı.
İKİ DÜKKAN İÇİN 29 AYLIK KİRA SÜRESİ
Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan iki dükkan ise 29 ay süreyle kiraya verilecek. Her iki dükkân için aylık 6 bin 500 TL + KDV muhammen kira bedeli belirlenirken, geçici teminat bedeli 18 bin 850 TL, şartname bedeli ise 6 bin TL olacak.
İHALELER 28 TEMMUZ'DA YAPILACAK
İhaleler, 28 Temmuz 2026 Salı günü Kepez Belediyesi Encümen Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek. İhale saatleri ise şöyle:
• 14.10: Emek Mahallesi'ndeki taşınmaz
• 14.15: Fevzi Çakmak Mahallesi No:39/C numaralı dükkan
• 14.20: Fevzi Çakmak Mahallesi No:39/D numaralı dükkan
BAŞVURULAR 27 TEMMUZ'A KADAR
İhaleye katılmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin, istenen belgeleri 27 Temmuz 2026 Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar Kepez Belediyesi Gelirler Müdürlüğü Kiralama Servisi'ne teslim etmeleri gerekiyor.
İHALEYE KATILACAKLARDAN HANGİ BELGELER İSTENECEK?
İhaleye katılacak gerçek kişilerden; kimlik fotokopisi, geçici teminat belgesi, belediyeden alınacak borcu yoktur yazısı, noter onaylı imza beyannamesi, faaliyet belgesi, şartname alındı makbuzu ve imzalı ihale şartnamesi başta olmak üzere ilanda belirtilen belgeler talep edilecek.
Tüzel kişilerden ise bunlara ek olarak noter onaylı imza sirküleri, güncel Ticaret Sicil Gazetesi ve 2026 yılına ait Ticaret ve Sanayi Odası faaliyet belgesi istenecek. Vekâleten katılım sağlanacak olması halinde noter onaylı vekâletname ve imza beyannamesinin de dosyada yer alması gerekecek.







