Türk Hava Yolları'nın uluslararası uçuş ağına ilişkin gelecek dönem planı yeniden ele alındı. Yapılan tarife değişiklikleriyle birlikte bazı şehirler için sefer planlaması sonlandırılırken, daha önce yeniden açılması beklenen güzergâhlarda da takvim güncellendi.

ÇEŞİTLİ BÖLGELERDEKİ NOKTALAR PROGRAM DIŞINDA

Yeni planın dikkat çeken bölümünü 11 destinasyon oluşturuyor. Afrika'daki Juba, Kinşasa, Libreville, Luanda ve Lusaka'nın yanı sıra Billund, Fergana, Kerkük, Leipzig/Halle, Necef ve Türkistan da gelecek dönem uçuş planında bulunmuyor. THY'nin bazı rotalara ilişkin planlamasında ise tamamen farklı bir takvim uygulanacak. Akabe ve Havana bağlantılarının yeniden başlaması için öngörülen tarih 28 Mart 2027 haftasına kadar uzanıyor.

İRAN'DAKİ 5 ŞEHİR İÇİN BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

İran'a gerçekleştirilen seferlerde de dönüş takvimi ileri bir tarihe taşındı. İsfahan, Meşhed, Şiraz, Tebriz ve Tahran İmam Humeyni havalimanına yönelik uçuşların 28 Mart 2027 haftasında yeniden başlaması planlanıyor.

UÇUŞ AĞINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER DİKKAT ÇEKTİ

AeroRoutes'un yayımladığı tarife güncellemesi, THY'nin farklı coğrafyalardaki operasyonlarında yeni bir planlama yaptığını ortaya koydu. Böylece bazı destinasyonlar için sefer beklentisi ortadan kalkarken, belirli hatlarda yeniden uçuş için 2027 yılı işaret edilmiş oldu.

Muhabir: TAHSİN CAN ÖNALP