Bu yıl 11'incisi düzenlenecek olan ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaretinin ardından kimi seçici kurul üyelerinin etkinlikten çekildiklerini açıkladıkları Antalya Edebiyat Günleri'ne ilişkin bir açıklama da, organizasyonun yürütme kurulu üyesi, eğitimci ve yazar Tuncer Çetinkaya'dan geldi.

"GÜNDELİK SİYASET DEĞİL KÜLTÜR VE SANAT"

Antalya Edebiyat Günleri'ne dahil olduğu ilk günden itibaren, varlık nedenini kişiler ve kurumların duruşu bakımından değil, taşrada edebiyata gönül veren insanlar ve en temelde de öğrencileri üzerinden kurguladığını vurgulayan Çetinkaya, "Konjonktürel zeminin kaygan olduğu dönemlerde, etkinlikle ilgili beyan bildiren dostlarımın kaygılarına saygı duymakla birlikte, belirttiğim hassasiyetimi muhafaza ediyorum" dedi.

"UYSAL'IN ÇABALARI GÖZARDI EDİLMEMELİ"

Son günlerde oluşan tepkilerin 10 yıl boyunca oluşturulan birikimi yok saymaması gerektiğinin de belirten Tuncer Çetinkaya, “Muratpaşa Belediye Başkanı Sayın Ümit Uysal'ın, Edebiyat Günleri'nin bugünlere ulaşmasındaki büyük emeği ve çabasını akıldan çıkarmadan, eğitimci ve kültür insanı kimliğimle sürecin içinde olmayı sürdüreceğim" diye konuştu.

"ETKİNLİK DEVAM ETMELİ"

Büyük zorluklarla hayata geçirilen etkinliğin, önceki dönemde olduğu gibi nitelikli yapısını koruyarak Antalya halkını kucaklamayı sürdürmesi gerektiğini belirten Tuncer Çetinkaya, konuşmasını Edebiyat Günleri’ne önemli katkılar sunan şair ve yazarlara, çalışmalara destek veren Antalyalı edebiyatseverlere teşekkür ederek tamamladı.

Muhabir: ENGİN KORKMAZ