Son yıllarda sıklıkla kuraklık ve bilinçsiz sulama sonucu oluşan çevresel sorunlar, Burdur Gölü'nü tehdit etmeye devam ediyor. Gölde su seviyelerinin azalması, ekosistem üzerinde olumsuz etkiler yaratmakla birlikte, bu durum gölün sahip olduğu biyoçeşitliliği de olumsuz yönde etkiliyor.
KUŞ CENNETİ BURDUR GÖLÜ
Burdur Gölü, su hacminin büyük bölümünü kaybetmesine rağmen karabatak, angut, gri balıkçıl, akbalıkçıl, sakar meke, elmabaş gibi birçok kuş türüne ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Göl, bu türler için önemli bir yaşam alanı oluşturuyor ve bir 'kuş cenneti' olarak biliniyor.
FLAMİNGOLAR ZİYARETTE
Kuraklık nedeniyle tuzluluk oranı artan Burdur Gölü, flamingoların da uğrak yeri oldu. Şeker Plajı ile Çendik Plajı, gelen yüzlerce flamingo ile renklendi. Flamingoların gölü ziyareti, fotoğrafçıların da ilgisini çekiyor.
ÇEVRESEL FARKINDALIK
Burdur Gölü'nün karşı karşıya olduğu çevresel sorunlar, bölgede çevresel farkındalığın artırılması gerektiğini ortaya koyuyor. Bilinçsiz sulama ve aşırı su tüketimi, gölün kuruma tehlikesiyle yüz yüze gelmesine neden oluyor. Bu durum, bölgedeki tüm canlı yaşamı üzerinde olumsuz bir etki yaratıyor ve gölün ekolojik dengesini bozuyor.
Bu tehditlerin ortadan kalkması ve gölün korunması adına, yerel yönetimler ve çevre kuruluşları tarafından çeşitli koruma ve bilinçlendirme projeleri yürütülmektedir. İlerleyen dönemlerde Burdur Gölü'nde alınacak çevresel önlemler ve sürdürülebilir yaşam çözümleri, gölün geleceğini şekillendirecek ve burada yaşayan tüm canlı türlerinin korunmasını sağlayacaktır.