Alanya ilçesinde 17 yıldır Türkçe öğretmeni olarak görev yapan 42 yaşındaki Çiğdem Kuzucu, öğretmenlik görevine başladığı günden itibaren doğaya ve çevreye sahip çıkarak başlattığı çevre temizliği farkındalığı, sosyal medya hesabından paylaştığı videolar ile büyük ilgi görüyor. Yaptığı bu örnek davranış yalnızca kendisiyle sınırlı kalmayarak, öğretmenlerinin duyarlılığından etkilenen öğrenciler, boş zamanlarında Kuzucu'ya eşlik ederek sahilde çöp topluyor. Öğrencilerinin büyük bir istekle katıldığı etkinlikler, hem çevre bilinci kazandırıyor hem de Alanya'nın sahillerini daha temiz hale getiriyor.
HEM TATİLE GİTTİĞİ YERDE HEM DE YAŞADIĞI KENTTE DOĞAYI KORUYOR
Alanya'da olduğu süre boyunca doğa ve çevre kirliliği ile farkındalık oluşturmak için sahillerde hem kendisi hem öğrencileri ile çöp toplayan Çiğdem Kuzucu, şunları söyledi:
"Tatile gittiğim yerlerde yaşadığım yerde çevre kirliliği ile çalışmalar yapmaktayım. Doğa bize emanet biz kendimizden sonraki nesillere bu doğayı tertemiz bırakmak zorundayız. Çevre kirliliği ile farkındalık çalışmaları yapmaktayım. Özellikle sahillerde çöp topluyorum. Çöp benim toplamam ile bitecek değil. Yalnız buradaki kirliliğe dikkat çekmek istiyorum. Doğa ve toprak bizim anamız. Bizim hayatımızı doğa veriyor. Bizler de ona borçluyuz. Bu emanete sahip çıkmamız gerekiyor. Yaklaşık 10 yıldır bu farkındalık çalışmaları yapıyorum. Sadece Alanya'da değil tatile gittiğim yerlerde de yapıyorum. Daha sonra bu çalışmalarıma öğrencilerimi de ortak ettim. Öğrencilerimin düşünceleri gayretleri farkındalık için çok önemli. Doğa bize her türlü iyiliği veriyor. Ama biz ona kötülük yapıyoruz'."
"ÇOCUKLARA ÇEVRE BİLİNCİNİ AŞILADIĞIM İÇİN KENDİMİ ŞANSLI HİSSEDİYORUM"
Amacının çevre bilincini oluşturmak olduğunu söyleyen Kuzucu, "Çevre bilincini çocuklar ile yaptığım için kendimi şanslı hissediyorum. Eğer bu şekilde çoğalırsak doğada dünyada kirlilik diye bir şey kalmayacak. Hepimiz 1 dakikamızı ayırsak çöp diye bir şey kalmayacak. Ülkemizi seviyoruz, yaşadığımız yeri seviyoruz. O zaman bunu sadece göstermemiz değil uygulama ile de göstermemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.






