Kurban Bayramı yaklaşırken Antalya’da şehirlerarası ulaşımda yoğunluk artmaya başladı. Memleket ziyareti ve tatil planı yapan vatandaşlar otogarlara yönelirken, otobüs firmalarının bilet fiyatlarına yaptığı zamlar dikkat çekti. Özellikle Antalya-Gaziantep hattında kısa süre önce bin 500 TL seviyesinde olan biletlerin bin 800 TL’ye kadar yükselmesi, yolcuların tepkisine neden oldu. Bazı firmalarda seferlerin tamamen dolduğu görülürken, uzun mesafeli otobüs biletlerinin uçak fiyatlarına yaklaşması sosyal medyada da gündem oldu.

ŞEHİRLERARASI OTOBÜS YOLCULUĞUNA BAYRAM AYARI

Bayram öncesi yaşanan fiyat artışları sosyal medyada da gündem oldu. Yolcular, özellikle son birkaç gün içinde yapılan zamların “fırsatçılık” olduğunu savunurken, firmalar ise artan maliyetleri gerekçe gösteriyor. Sektör temsilcileri; akaryakıt fiyatları, personel giderleri, bakım maliyetleri ve bayram yoğunluğu nedeniyle fiyatların yükseldiğini belirtirken, vatandaşlar denetim çağrısında bulunuyor. Güncellen zamlı bilet fiyatları arasında Antalya-Gaziantep hattı da yer aldı.

YOLCULUK, 11 -14 SAAT SÜRÜYOR

Sabah saatlerinde düzenlenen bazı seferlerde bilet fiyatı bin 710 TL olarak listelendi. Öğle saatlerine doğru bazı firmalarda fiyatlar bin 570 TL seviyesinde kaldı. Yoğun talep gören seferlerde ise fiyatların bin 800 TL’ye ulaştığı görüldü. Bazı otobüs firmalarında tüm koltukların dolduğu ve ek sefer taleplerinin oluştuğu dikkat çekti. Yaklaşık 11 ila 14 saat süren Antalya-Gaziantep yolculuğunda fiyatların uçak bileti seviyelerine yaklaşması ise yolcuların tepkisini çekti. Aynı güzergahta bazı uçuşların 3 bin 300 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulduğu görüldü.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Türkiye genelinde de benzer tablo dikkat çekiyor. Birçok şehirlerarası hatta bilet fiyatlarının yüzde 20 ila yüzde 40 arasında arttığı belirtiliyor. Bazı haberlerde ise zam oranlarının yüzde 60’a kadar çıktığı ifade edildi. Bayram dönemlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle kara yolu ulaşımında fiyatların yükselmesi yeni bir durum değil. Ancak bu yıl özellikle uzun mesafeli hatlarda otobüs biletlerinin uçak fiyatlarına yaklaşması dikkat çekiyor.

Muhabir: BÜLENT ÖNER