Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya genelinde etkili olması beklenen kuvvetli sağanak yağışa karşı uyarıda bulundu. Cuma akşam saatlerinden itibaren başlayacak yağışların gece boyunca etkisini sürdürmesi bekleniyor.
YAĞIŞ AKŞAM BAŞLIYOR, SABAHA KADAR SÜRECEK
Yapılan açıklamaya göre, 17 Nisan Cuma günü saat 18.00 itibariyle başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, 18 Nisan Cumartesi sabah saat 06.00’ya kadar etkili olması bekleniyor. Yağışların metrekareye 21 ila 50 kilogram arasında düşeceği tahmin edilirken, bu durum “kuvvetli yağış” kategorisinde değerlendiriliyor.

SEL VE HORTUM RİSKİ VAR
Meteoroloji, kuvvetli yağışla birlikte ani sel ve su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, toz taşınımı ve çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar, fırtına ve hortum risklerine karşı vatandaşları uyardı.







