Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Alanya Doğu Çevre Yolu’nun Hasbahçe–Mahmutlar arasındaki 12 kilometrelik kesimi ile Demirtaş Kavşağı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Antalya’nın kültürel mirasının yeniden ayağa kaldırıldığını vurguladı. Ersoy, özellikle Side, Aspendos, Phaselis ve Olympos antik kentlerinde yürütülen çalışmaların dünya çapında örnek gösterildiğini ifade etti.

ÖNEMLİ KAZANIMLAR SAĞLADIK

“Geleceğe Miras Projemiz ile Antalya’mıza çok önemli kazanımlar sağladık” diyen Bakan Ersoy, “Aspendos, Phaselis, Olympos ve özellikle Side antik kentlerinde yürüttüğümüz çalışmalarla tüm dünyanın gıpta ile baktığı bir noktaya geldik. Bu antik kentlerimizi adeta eski ihtişamlı günlerine döndürüyoruz. Ziyaret eden herkesin o dönemi olabildiğince yaşayabileceği, hissedebileceği bir atmosfer inşa ediyoruz” dedi.

"KÜLTÜR VE TURİZMDE ÖNCÜ KONUMDA"

Kültür alanında Cumhuriyet tarihinin ilklerinin hayata geçirildiğini belirten Ersoy, Geleceğe Miras ve Taş Tepeler projelerinin sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en büyük arkeoloji çalışmaları arasında yer aldığını söyledi. Ersoy, özgün projelerle Türkiye’yi kültür ve turizmde öncü konuma taşımaya devam edeceklerini vurguladı.

Açılışı yapılan Alanya Doğu Çevre Yolu’nun da Antalya turizmine önemli katkı sağlayacağını ifade eden Bakan Ersoy, ulaşımdaki yatırımların kültür ve turizmi doğrudan güçlendirdiğini kaydetti. Ersoy, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız başta olmak üzere tüm kurumlarımızla omuz omuza çalışmayı sürdüreceğiz” ifade etti.

Alanya Doğu Çevre Yolu Açılışı (1)

KENTİN UZUN YILLAR BKLEDİĞİ PROJE

Törende konuşan AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ise Alanya Doğu Çevre Yolu’nun kentin uzun yıllardır beklediği bir proje olduğunu belirterek, yolun kalan etaplarının da imar ve kavşak düzenlemeleriyle tamamlanacağını söyledi. Çavuşoğlu, başta Demirtaş Köprülü Kavşağı olmak üzere yol, köprü ve viyadüklerin Alanya’ya hayırlı olmasını diledi.

Alanya Doğu Çevre Yolu Açılışı (2) Mevlüt Çavuşoğlu

Antalya’da antik kentlerde yürütülen restorasyon ve ihya çalışmalarıyla kültürel miras yeniden canlanırken, ulaşımdaki yeni yatırımların da kentin turizm potansiyelini daha da yukarı taşıması bekleniyor.

Alanya Doğu Çevre Yolu Açılışı (3)

Alanya Doğu Çevre Yolu Açılışı (4)

Kaynak: İHA