AFAD, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde sabah saatlerinde 3.8 büyüklüğünde bir deprem yaşadığını açıkladı. Deprem, 30 Ocak 2026 tarihinde saat 10.40’ta kaydedildi.
MERKEZ ÜSSÜ SINDIRGI
AFAD tarafından yapılan açıklamada merkez üssü Sındırgı olan depremin yerin 8.59 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi. Enlem 39.18611 kuzey, boylam 28.30806 doğu koordinatlarında meydana gelen sarsıntı, çevre ilçelerde de hafif şekilde hissedildi. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
#DEPREM
— AFAD Deprem (@DepremDairesi) January 30, 2026
Büyüklük:3.8 (Ml)
Yer:Sındırgı (Balıkesir)
Tarih:2026-01-30
Saat:10:40:03 TSİ
Enlem:39.18611 N
Boylam:28.30806 E
Derinlik:8.59 km
Detay:https://t.co/h7ew4zMLuH@afadbaskanlik
BALIKESİR'DE ÜST ÜSTE SARTINTILAR
AFAD, saat: 10.40'da yaşanan depremden önce de dün akşam saat: 21.49'da yine Balıkesir Sındırgı'da 3.6 büyüklüğünde deprem yaşandığını duyurdu. Aynı bölgede 28 Ocak tarihinde ise 3.5 şiddetindeki sarsıntı yaşanmıştı. 24 Ocak Cumartesi günü ise yine Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde saat 00.24’te 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Sarsıntı; Marmara ve Ege bölgelerinde İstanbul, İzmir, Bursa, Yalova, Uşak ve Kütahya başta olmak üzere birçok ilde hissedilmiş, depremin ardından art arda artçı sarsıntılar kaydedilmişti.
UZMANDAN AÇIKLAMA: OLAĞAN BİR SÜREÇ
Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Sındırgı fayının güneydoğu ucunda yaşanan sarsıntının daha önce de görüldüğünü belirtti. Fayın yeni bir kırılmaya geçmediğini vurgulayan Üşümezsoy, durumun olağan bir süreç olduğunu ifade etti. Bu tür depremlerin büyük bir depremi tetiklemediğini söyleyen Üşümezsoy, 6.5 büyüklüğünde bir deprem beklentisi olmadığını dile getirdi.





