Olay, Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi'nde meydana geldi. Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde rutin çöp toplama çalışmaları sırasında bir konteynerden gelen ince sesleri fark ederek çalışmaları durdurdu.
POŞET İÇERİSİNDE ÖLÜME TERK EDİLDİLER
Konteyneri kontrol eden temizlik işçileri, çöp yığınları arasında ağzı sıkıca düğümlenmiş bir poşet buldu. Poşeti açan ekipler, içerisinde 5 yavru kedinin olduğunu görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Yavruların havasız kalmaması için poşetten çıkaran işçiler, durumu derhal belediyenin veteriner birimine bildirdi.

HAYVAN BAKIM EVİNDE TEDAVİ ALTINA ALINDILAR
Olay yerine intikal eden Tarsus Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, yavru kedileri teslim alarak Tarsus Belediyesi Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürdü. Yoğun bakım ünitesine alınan ve biberonla beslenmeye başlanan kedilerin sağlık durumlarının iyiye gittiği belirtildi.

BAKIMLARI TAMAMLANINCA SAHİPLENDİRİLECEKLER
Yeniden hayata tutunan 5 yavru kedinin, bakım ve rehabilitasyon süreçleri tamamlandıktan sonra sağlıklı bir şekilde büyütülmeleri ve ardından uygun ailelere sahiplendirilmeleri planlanıyor. Tarsus Belediyesi yetkilileri, bu tür üzücü olayların önüne geçilmesi için vatandaşları daha duyarlı olmaya davet etti.






