CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, tutuklu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in duruşmasını yakından takip etti. Alanya İlçe Örgütü olarak tüm güçleriyle Başkan Böcek’in arkasında olduklarını belirten Kandemir, hukukun bir araç haline getirilmesine ve siyasi baskılara geçit vermeyeceklerini ifade etti.

Halkın hür iradesiyle göreve getirilmiş bir belediye başkanının yargı eliyle kıskaca alınmaya çalışıldığını kaydeden CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, mücadelenin sadece bir kişi için değil, tüm Türkiye’nin adalet sistemi için olduğunu hatırlattı.

"HALKIN İRADESİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Demokratik değerlerin mahkeme koridorlarında hapsedilemeyeceğini savunan CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, şu ifadeleri kullandı:

"Unutulmamalıdır ki; halkın iradesi mahkeme koridorlarında susturulamaz. Adaletin terazisini siyasetin gölgesine teslim etmeyeceğiz. Demokrasiye, hukuka ve halkın oyuna sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz."

"GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"

Muhittin Böcek’e verilen desteğin, aslında milletin sandığa yansıyan iradesine sahip çıkmak olduğunu vurgulayan CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, açıklamasını kararlılık mesajıyla noktaladı:

"Bugün Muhittin Böcek’in yanında durmak; aslında demokrasiye, adalete ve halkın iradesine sahip çıkmaktır. Biz buradayız ve hiçbir baskı karşısında geri adım atmıyoruz."

Kaynak: BÜLTEN