İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Silivri’de tutuklu bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başdanışmanı Cem Oğuz 31 Mart'ta tutuklanarak İstanbul'a gönderilmişti.

GÖREVİNE DEVAM EDECEK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başdanışmanı Cem Oğuz'un tutukluluğu devam ederken belediye personeli Buse Korkutelmalıoğlu, Silivri'de bulunan Marmara Cezaevi'nden geçtiğimiz günlerde tahliye edildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan diğer belediye çalışanlarının tutukluluk hallerinin ise sürüyor. Tutukluluğu devam eden Cem Oğuz’un başdanışmanlık görevinden ayrılmayacağı öğrenildi.

Muhittin Böcek’in Başdanışmanı Cem Oğuz tahliye edildi!
Muhittin Böcek’in Başdanışmanı Cem Oğuz tahliye edildi!
İçeriği Görüntüle

Cem Oğuz-1

SORUŞTURMANIN ANTALYA SÜRECİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlayan soruşturma, geçtiğimiz günlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne de sıçramıştı. Büyük yankı uyandıran soruşturma kapsamında, Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan çok sayıda personel hakkında yasal işlem başlatılarak tutuklama kararı verilmişti. Gözaltı ve tutuklanan isimler arasında en çok konuşulan isim Büyükşehir Belediye Başkanı tutuklu Muhittin Böcek’in başdanışmanı Cem Oğuz olmuştu.

MANİSA RÜŞVET İDDİASININ ARDINDAN GÖZATINA ALINMIŞLARDI

Muhittin Böcek'in, 15 Ocak 2024'te Manisa'ya yaptığı çalışma ziyaretine eşlik ettiği belirlenen Özel Kalem Müdürlüğü personeli Yasin Yellice ile şoförleri Aydın Günaydın ve Özer Uygun'un Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutukluğu ise devam ediyor. Tutuklu isimlerin yargılama sürecinin devam edeceği ifade edilirken, savunma avukatlarının Haziran ayının ilk günlerinde tutukluluğa itiraz için hazırlık yaptıkları açıklandı.

Muhittin Bocek 1480384-1

Muhabir: BÜLENT ÖNER