TKP (Türkiye Komünist Partisi), Antalya Valiliği'nin 7-8 Temmuz tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek NATO zirvesini gerekçe göstererek il genelinde aldığı 9 günlük eylem ve etkinlik yasağını yargıya taşıdı.
ANTALYA VALİLİĞİ’NDEN NATO YASAKLARI
Antalya Valiliği 30 Haziran 2026 tarihinde aldığı kararla, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sürecinde meydana gelecek herhangi bir görüşme ya da bahse konu etkinlikler ile ilgili her türlü siyasi faaliyeti 01 Temmuz 2026 Çarşamba günü saat 08.00’den 09Temmuz 2026 Perşembe günü saat 23.59’a kadar 9 gün süre ile yasaklamıştı. TKP tarafından bugün valiliğin kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Antalya İdare Mahkemesi'ne dava açıldı.

TKP KONUYU YARGIYA TAŞIDI
TKP Antalya İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada, "Antalya Valiliği, kentimizde dokuz gün boyunca NATO'nun protesto edilmesini, herhangi bir gerekçe bile göstermeden ve en temel Anayasal hakları dahi askıya alarak yasaklamıştır. Bu ülkenin sahibi ne NATO temsilcileri ne de onların işbirlikçileridir. Bu vesileyle bir kez daha ülkemizin tüm yurtseverlerini, cumhuriyetçilerini, onurlu halkını emperyalizme karşı mücadeleyi birlikte yükseltmeye çağırıyoruz" denildi.



