AK Parti MKYK Üyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel, Kurban Bayramı kapsamında düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada CHP’de yaşanan kurultay tartışmalarına ve bugün Ankara’da gerçekleştirilecek iki ayrı bayramlaşma programına gönderme yaptı. Türel, AK Parti'nin birlik ve beraberlik içinde bayramlaştığını belirtirken, CHP’de yaşanan görüntüleri eleştirdi.
"BARİKAT ÇEKENLERİ GÖRÜYORUZ"
Konuşmasında isim vermeden CHP’ye yüklenen Türel, bazı siyasi partilerde bayramlaşma yerine iç çekişmelerin yaşandığını savundu. Türel, “Biz birlik ve beraberlik içerisinde bayramlaşırken, başka partilerde kendi arkadaşları içeri giremesin diye barikat çekenleri görüyoruz. Aynı gün iki ayrı bayramlaşma programı düzenlenmesi de yaşanan tartışmaların boyutunu ortaya koyuyor. Bu görüntüler, birlik ve beraberlik anlayışından ne kadar uzaklaşıldığını gösteriyor” dedi.
KILIÇDAROĞLU VE ÖZEL AYRI NOKTALARDA
CHP’de bugün saat 14.00’te iki farklı noktada bayramlaşma programı düzenleniyor. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde “Halkla Bayramlaşma” programında partililerle bir araya gelirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Ankara İl Başkanlığı önündeki Güvenpark’ta vatandaşlara hitap edecek. Her iki programın aynı saatlerde yapılması siyaset kulislerinde dikkat çekti.
Kılıçdaroğlu’nun programı öncesinde CHP Genel Merkezi’ne “Şimdi arınma zamanı” ve “Liyakat ve adalet” yazılı afişler asılırken, genel merkez bahçesine sahne, ses sistemi ve ekranlar kuruldu. Partililerin sloganlar ve Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü fotoğraflarıyla alanda yer almaya başladığı görüldü.
Özgür Özel’in Güvenpark’taki programı için ise “Bayramın dayanışma ruhunu büyütmek, birlik ve mücadelemizi güçlendirmek” çağrısıyla vatandaşlar davet edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından programa katılım çağrısı yaptı.
"AK PARTİ KARDEŞLİĞİN ADRESİDİR"
AK Parti teşkilatlarının her bayram büyük bir coşku içerisinde bir araya geldiğini ifade eden Türel, “Hizmetin adresi de birlik ve beraberliğin adresi de AK Parti’dir. Bayramlar kardeşliğimizi ve dayanışmamızı güçlendiren önemli günlerdir” diye konuştu.
"TÜRKİYE ÖNCELİK OLMALI"
Siyasi partilerin iç tartışmalar yerine Türkiye’nin sorunlarına odaklanması gerektiğini belirten Türel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu birlik mesajlarının önemine işaret etti.





