Zafer Partisi bir sonraki seçimlere hazırlanmak ve güçlü bir giriş yapmak için sosyal medya üzerinden bir bağış kampanyası başlattı. Takipçilerine seslenen Zafer Partisi, arkasında herhangi bir sermaye grubu ya da başka kimsenin olmadığını, halkın gücü ile ayakta durduğunu belirtip, herkesten destek beklediğini açıkladı.

“ZAFER PARTİSİ TÜRK MİLLETİN İRADESİDİR”

Zafer Partisi sosyal medya üzerinde yaptığı açıklamada, “Zafer Partisi’nin arkasında sermaye grupları yok, halk var! Her bağış, bağımsız, demokratik, üniter ve laik Türkiye mücadelesine omuz vermektir. Zafer Partisi Türk milletin iradesidir. Destek ol, zaferi birlikte yazalım” denildi.

DESTEK OLMAK İSTEYENLER

Zafer Partisi’ne destek olmayan isteyen vatandaşlar belirtilen İBAN adresine istedikleri meblağda nakit yardım bulabileceği söylendi. Resm, hesaplardan yapılan paylaşımda İBAN adresi ve bilgiler şu şekilde açıklandı:

Banka: Ziraat Bankası Balgat Şubesi

Hesap Adı: Zafer Partisi

TL IBAN: TR23 0001 0013 9597 4886 8550 01

ZAFER PARTİSİ HAZİNEDEN YARDIM ALAMIYOR MU?

Türkiye’de siyasi partilerin hazineden yardım alabilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne milletvekili ile girmesine gerek yok. Seçim Kanunu’nda yer alan bilgilere göre yapılan en son ki genel seçimlerde olayların her yüzde 3'nü alabilen partiler, hazine yardımı almaya hak kazanıyor. 14 Mayıs 2024 Genel Seçimleri’nde ise Zafer Partisi, Adalet Partisi (AP) ile Ata İttifakı’nı kurmuş ve seçimlere girmişti. Her iki partinin de oyların yüzde 2,43’ünü alabilmişti. Zafer Partisi’nin ise tek başına aldığı oy yüzde 2,23 olarak hesaplanmıştı.

ZAFER PARTİSİ NASIL HAZİNE YARDIMI ALABİLİR?

Zafer Partisi hazineden yardım alabilmesi için bir sonraki seçimlerde en az oyların yüzde 3’nü alması gerekiyor. Parti eğer yüzde 3 oy alırsa hazine yardımı almaya hak kazanacak. Oy oranını artırması halinde verilecek olan yardım daha da artış gösterecek. Fakat şu anda hazine yardımı alamayan Zafer Partisi, ya büyük sermaye sahipleri ile anlaşma yapacak ya da bağış toplayarak siyaset arenasında var olmaya devam edecek.

Muhabir: TAHSİN CAN ÖNALP