Türkiye’nin en köklü yağlı güreş organizasyonlarından 674. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde finalde Osman Kan’ı yenen Orhan Okulu oldu. Final maçından önce gelecek yıl yapılacak 675. Güreşlerin ağalık ihalesi yapıldı. Son dört yılın ağası Hakan Çetin, rakipsiz olarak girdiği ağalık ihalesini 48 milyon 77 bin lira ile kazandı. İhale sırasında önce 42 milyon liralık teklif veren Çetin, daha sonra rakamı 48 milyon 77 bin liraya yükseltti.

ÜST ÜSTE BEŞİNCİ KEZ AĞA
Döşemealtı Sanayici ve İşinsanları Derneği (DÖSİAD) Başkan Yardımcısı ve CTM Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çetin, 671, 672, 673 ve 674. Tarihi Elmalı Güreşleri’nin ardından 675. güreşlerin ağalık ihalesini de kazanarak üst üste beşinci kez ağalık unvanını elde etti.

EBEDİ ALTIN KEMERLİ AĞA
Üst üste beş kez ağalık ihalesini kazanan Çetin, Elmalı Güreşleri tarihinde bu alanda önemli bir rekora imza attı. Çetin, daha önce elde ettiği ebedi altın kemerle birlikte Elmalı’nın en dikkat çeken ağalarından biri oldu.
BEŞ YILDA 116 MİLYON LİRA
Hakan Çetin’in 675. Tarihi Elmalı Güreşleri için ödeyeceği 48 milyon 77 bin liralık bedelle birlikte, son beş yılda Elmalı Güreşleri’ne sağladığı toplam maddi destek 116 milyon 415 bin liraya ulaştı.

BİLAL ERDOĞAN DA İZLEDİ
Ağalık ihalesini Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan da takip etti. İhalenin ardından ağalığı kesinleşen Hakan Çetin, yaptığı konuşmada anne ve babasına teşekkür etti.

“BENİ VE KARDEŞİMİ SİZ YETİŞTİRDİNİZ”
Çetin, ağalık ihalesini kazanmasının ardından yaptığı konuşmada anne ve babasına seslenerek, “Beni ve kardeşimi siz yetiştirdiniz” diyerek teşekkürlerini iletti.
ELMALI’DA AĞALIK REKORU
Hakan Çetin’in üst üste beşinci kez ağalık ihalesini kazanması, Elmalı Güreşleri’nin geleneksel ağalık tarihinde yeni bir dönüm noktası oluşturdu. Çetin, hem üst üste ağalık sayısı hem de sağladığı maddi destekle tarihe geçti.




