AK Parti MKYK Üyesi Menderes Türel ve AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin öncülüğünde AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Kemal Çelik ve İbrahim Ethem Taş'tan oluşan heyet Antalya Valisi Hulusi Şahin’i makamında ziyaret etti. Valilik makamında gerçekleştirilen görüşmede, Antalya’da bakanlıklar aracılığıyla hayata geçirilen ve planlama aşamasında bulunan yatırımların ele alındığı bildirildi.

ZİYARET SONRASI PAYLAŞIM DİKKAT ÇEKTİ

Ziyaretin ardından Menderes Türel’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ise Antalya siyasetinde tartışmaların fitilini ateşledi. Türel paylaşımında, “İl Başkanımız Ali Çetin, milletvekillerimiz Mustafa Köse, Kemal Çelik ve İbrahim Ethem Taş ile birlikte aylık olağan toplantımız kapsamında Antalya Valimiz Sayın Hulusi Şahin ile bir araya geldik. Antalya’mızda planlanan ve devam eden projeleri değerlendirdik” dedi. Paylaşımda yer alan “aylık olağan toplantımız kapsamında ” ifadesi, siyasi çevrelerde farklı yorumlara neden oldu.

“VALİ İLE AYLIK OLAĞAN TOPLANTI OLUR MU?”

Paylaşılan fotoğrafın ardından Antalya siyaset kulislerinde, valilik makamının tarafsızlığı ve bürokrasi-siyaset ilişkileri üzerinden tartışmalar başladı. Bazı çevreler, seçilmiş siyasi aktörlerin bir valiyle “aylık olağan toplantı” tanımıyla düzenli bir şekilde bir araya gelmesinin kamu yönetimi açısından sorgulanması gerektiğini dile getirdi. “Devlet kademelerinde resmi bir görevleri olmayan siyasetçiler ile atanmış bir kamu görevlisi olan valinin düzenli ve ‘olağan’ olarak tanımlanan toplantılar yapması devlet teamüllerimizde bugüne kadar görülmüş bir uygulama değil. Bu uygulama ne kadar doğru?” sorusu, kulislerde en çok konuşulan başlıklardan biri oldu.

ZİYARETİN İÇERİĞİ ‘YATIRIMLAR’

Öte yandan AK Parti cephesinden yapılan değerlendirmelerde, ziyaretin tamamen Antalya’ya yönelik kamu yatırımlarının koordinasyonu ve takibi amacıyla gerçekleştirildiği, herhangi bir siyasi gündem taşımadığı ifade ediliyor. Görüşmede ulaştırma, turizm, altyapı ve çevre projelerinin ele alındığı belirtiliyor. Tartışmalar sürerken, konuyla ilgili olarak Antalya Valiliği’nden veya Ak Parti kanadından yapılabilecek olası açıklamalar merakla bekleniyor. Ziyaretin “olağan” mı yoksa “istişari” amaçlı bir nezaket ziyareti kapsamında mı olduğu konusu, önümüzdeki günlerde de Antalya gündemindeki yerini koruyacak gibi görünüyor.

Muhabir: BÜLENT ÖNER