KESİN İHRAÇ İSTEMİYLE
Önceki dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Genel Sekreter Mehmet Akif Hamzaçebi imzasıyla Antalya İl Başkanlığı'na gönderilen yazıda, "Antalya Serik İlçesi Üyesi Abdullah Akbaba’nın ‘'Seçimli Olağanüstü Kurultay Toplanması' talebi ile ilgili olarak, Serik 1. Noterliği'ne 16 Temmuz 2018 tarih ve 5868 yevmiye numaralı ve yine Serik 1. Noterliği'ne 27 Temmuz 2018 tarih ve 6191 yevmiye numaralı mükerrer beyanlarının olduğu görülmüştür. Olağanüstü Kurultay talebinde bulunmak bir haktır, kullanılmasında hiçbir sakınca yoktur, yalnız bir kez kullanılabilecek bu iradeyi mükerrer olarak kullanmak, toplam imza sayısını gerçekten fazla göstermek anlamı taşıyacağından, bu fiil hakkın kötüye kullanılmasını teşkil eder. Bu nedenle; Antalya Serik İlçesi Üyesi Abdullah Akbaba'nın; CHP Tüzüğü’nün (68 1-b, f) maddesine göre 'Kesin Çıkarma Cezası' istemiyle; CHP Tüzüğü'nün 64. maddesine göre 'Tedbirli' olarak, Antalya İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine, CHP Tüzüğü’nün 63/5 bendi uyarınca. Merkez Yönetim Kurulu’nun 8 Ağustos 2018 tarihli toplantısında karar verilmiştir. Merkez Yönetim Kurulu kararı uyarınca gerekil işlemin yapılmasını rica ederiz" denildi.
MÜKERRER DEĞİL DÜZELTİLMİŞ DİLEKÇE
Disiplin Kurulu'na verildiğini doğrulayan Abdullah Akbaba, "Savunmamı hazırladım, yarın vereceğim. 'İmzasını geri çekti' söylentileri üzerine sosyal medyada bu konuda açıklama yapmıştım. 27 Temmuz'daki dilekçemi ben birinci dilekçemdeki bir eksikliği gidermek için verdim. Birinci dilekçede gündem maddeleri yer almıyordu. Ankara'dan arayan arkadaşlarım, gündem maddeleri olmayınca dilekçenin kabul edilmeyeceğini söyleyip, gündem eklenmiş yeni bir dilekçe göndermemi istediler. Ben de öyle yaptım. Olay budur ve bu durumu çok önceden sosyal medya hesabımda da açıklamıştım" dedi.
SOSYAL MEDYADA AÇIKLAMIŞTI
Akbaba, 28 Temmuz 2018 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı ve gazetemizde de haber olarak yer alan paylaşımında, "Olağanüstü kurultay için vermiş olduğum imzanın sonuna kadar arkasındayım. İmzasını geri çekmiş gibi dedikodulara da inanmayın. İlk imzaya açılanı 16 Ağustos 2018 pazartesi günü saat 9 da Serik 1. Noterliğinden verdim. Resimlerde de görüldüğü gibi, ilk imza beyannamemdeki bir teknik hatadan dolayı (gündem maddelerini eklememişiz) Bolu Milletvekilimiz Tanju Özcan'ın uyarısı üzerine 27 Temmuz 2018 Cuma günü düzelterek tekrar gönderdim. hiç bir zaman vermiş olduğum karardan geri adım atmadım,atmamda. Ben boşadığım garının topuğuna bakmam" ifadelerini kullanmıştı.
KUMBUL 'YORUM YOK' DEDİ
CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, konunun MYK kararı ile ilgili bir konu olduğunu belirterek, "Disiplinde olan bir konu için bizim yorum yapmamız doğru olmaz" dedi. Mustafa KOÇ




