Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Akseki Belediyesi'nin 5 yıllık Yerel Kalkınma Strateji projesini kabul etti. Akseki Belediye Başkanı İlkay Akca, kabul edilen projeyle ilgili açıklamasında, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Tarım Bakanlığının IPARD LEADER Tedbiri kapsamında, Akseki Yerel Eylem Grubumuzun (Akseki-YEG) hazırladığı “Akseki 5 Yıllık Yerel Kalkınma Stratejisi” kabul edildi” dedi.
ANTALYA’YI LEADER PROGRAMINDA TEMSİL EDEN İLK İLÇE OLDU
Yerel kalkınma stratejisi ve bütçesi kabul edilen Akseki Belediyesi, projeyle ilgili çalışmalarına başladı. Akseki Belediye Başkanı İlkay Akca, “Yerel Kalkınma Stratejimiz ve bütçe talebimizin onaylanmasıyla birlikte, Antalya’yı LEADER programında temsil eden ilk ilçe olmanın haklı gururunu yaşıyor; bölgemizin kırsal kalkınma yolculuğunda öncü bir adım atıyoruz” şeklinde konuştu.
PROJE NEYİ KAPSAYACAK?
Akseki Belediye Başkanı İlkay Akca, projenin ilçede büyük bir canlılık yaratacağına dikkat çekti. Akca, “Bu önemli destekle, Akseki’nin üretim kapasitesini güçlendireceğiz. Kırsal ekonomiyi canlanacak ve yerel girişimler teşvik edilecek. İlçemizin sürdürülebilir kalkınmasına uzun vadeli katkı sunmak için büyük bir fırsat niteliği taşıyor. Başvuru sürecinde emek veren tüm ekip arkadaşlarımıza, paydaşlarımıza ve Akseki halkına gönülden teşekkür ediyoruz. Birlikte daha güçlüyüz, birlikte büyüyoruz” dedi.




