Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yerel ürünlerin geleceğe taşınması amacıyla başlatılan “Coğrafi İşaret Seferberliği” kapsamında önemli bir adım daha attı. Antalya Valiliği’nin koordinasyonunda yürütülen çalışmalar doğrultusunda, Alanya Kaymakamlığı tarafından Alanya İpek Kozası için Türk Patent ve Marka Kurumu’na coğrafi işaret tescil başvurusu yapıldı.

“ANTALYA’MIZA MARKA GÜCÜ KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYORUZ”

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 19 ilçede sürdürülen coğrafi işaret seferberliği ile yerel ürünlerin markalaşmasının hedeflendiği belirtildi. Açıklamada, “Yapılan tescil başvuruları, ürünlerimize katma değer, Antalya’mıza marka gücü kazandırıyor. Yerel değerlerimizle büyüyoruz” ifadelerine yer verildi.

BAKAN VE VALİ ŞAHİN DESTEK VERİYOR

Alanya İpek Kozası’nın coğrafi işaret sürecine ilişkin bilgi veren yetkililer, bu tür başvuruların hem üreticilerin emeğini koruduğunu hem de Antalya’nın kültürel ve ekonomik değerlerine katkı sağladığını vurguladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Antalya Valisi Hulusi Şahin’in destek verdiği seferberlik kapsamında, Antalya’nın birçok geleneksel ürününün coğrafi işaretle korunması hedefleniyor.

Muhabir: AYŞEM SİCİM